Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Terugroepingen en productveiligheid

Amazon wil ervoor zorgen dat producten die via Amazon worden aangeboden veilig zijn, dat wil zeggen dat er geen risico bestaat dat ze de dood, persoonlijk letsel of schade aan eigendommen veroorzaken. Daarom zijn vermeldingen voor producten die door de fabrikant of door een overheidsinstantie worden teruggeroepen, verboden. Amazon behoudt zich ook het recht voor om rekening te houden met terugroepacties door overheidsinstanties van andere landen.

Aanvullende nuttige informatie

Website van de Europese Commissie over veiligheid, met een lijst van de door de nationale autoriteiten gerapporteerde producten met een ernstig risico (Safety Gate): https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/repository/content/pages/rapex/index_en.htm

Producten die niet veilig zijn, zijn verboden. Klanten vertrouwen erop dat ze altijd veilig en correct op Amazon kunnen kopen. De producten die je te koop aanbiedt op Amazon moeten voldoen aan je verkopersovereenkomst, inclusief alle toepasselijke Amazon-beleidsregels en alle toepasselijke wetten en regelgevingen. Dit vergroot de kans dat je als verkoper op Amazon succes hebt en helpt je praktijken te vermijden die kunnen leiden tot geblokkeerde productvermeldingen of die zelfs verhinderen dat je via Amazon kunt verkopen.

Producten waarvoor aanvullende goedkeuringen zijn vereist

Het beleid van Amazon vereist dat bepaalde producten die via Amazon worden verkocht, voldoen aan gespecificeerde certificeringsnormen. Hieronder vind je een lijst van de producttypen waarop deze beperkingen van toepassing zijn. Zorg ervoor dat je alle vereisten en richtlijnen leest voordat je een inzending verstuurt om deze producten te verkopen. Om deze producten op Amazon te verkopen, moet je de aanvraaginstructies volgen die op elke afzonderlijke pagina worden vermeld.

Ga voor meer informatie over de vereisten in verband met producttypen naar de sectie over productvereisten op de Hulp-pagina Productveiligheid en naleving.

Er zijn enkele extra beperkingen om te verkopen in bepaalde categorieën. Ga voor meer informatie naar Verkoopbeperkingen op producten met een verhoogd veiligheidsrisico

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates