Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verkoopbeperkingen op producten met een verhoogd risico

Producten met verkoopbeperkingen vermelden


  1. Voer het ASIN of een andere productcode in het zoekveld in.
  2. Klik onder de productafbeelding en informatie op Beperkingen productvermelding van toepassing en Goedkeuring aanvragen.
  3. Upload de vereiste documentatie voor de producten die je wilt vermelden. Afhankelijk van het product waarvoor je de aanvraag doet en hoe je de producten aanschaft, kunnen we onder andere om de volgende documenten vragen:
    • Een aankoopfactuur van een fabrikant of distributeur van het product.
  4. Dien de aanvraag in. Binnen enkele dagen zal ons team van de Ondersteuning voor verkooppartners de aanvraag goedkeuren of contact opnemen voor meer informatie.

Als je een product wilt verkopen dat momenteel niet op Amazon wordt aangeboden maar waarvoor goedkeuring is vereist, maak je eerst het product aan. Zodra het product is aangemaakt, wordt het in de inactieve status geplaatst op de pagina Voorraad beheren. Klik op Bewerken en dien een aanvraag in om het product te mogen vermelden.

Als je eerder een aanvraag hebt ingediend om een bepaald product te verkopen en nog niets hebt gehoord, of als je een conceptaanvraag moet invullen, ga je naar Catalogus > Producten in Seller Central en klik je op Status van verkoopaanvraag.

Producttypen die beperkt zijn vanwege een hoger veiligheidsrisico

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik voor welke soorten producten verkoopbeperkingen gelden?

Raadpleeg de bovenstaande productgroepen voor meer informatie over de producten waarvoor verkoopbeperkingen gelden en de vereisten om deze producten te verkopen.

Welke documenten heb ik nodig om deze producten te verkopen?

Afhankelijk van de producten die je wilt verkopen en hoe je ze aanschaft, hebben we documenten nodig waaruit blijkt dat de producten die je op Amazon wilt verkopen veilig zijn voor klanten.

Wat als ik deze documenten niet heb?

Je kunt de meeste van deze documenten bij je leverancier verkrijgen.

Waar kan ik meer informatie over documentvereisten vinden?

Zie Documentvereisten voor producten met een verhoogd veiligheidsrisico voor meer informatie.

Kan ik mijn producten vermelden met een voorraadbestand of API?

Als je producten vermeldt met een voorraadbestand of API, krijg je een foutmelding als voor een van je producten om welke reden dan ook beperkingen gelden. Bovendien worden deze producten op de pagina Voorraad beheren als inactief weergegeven. Klik op Bewerken en Goedkeuring aanvragen om goedkeuring aan te vragen. Zodra je bent goedgekeurd om in die categorie te verkopen, kun je je producten één voor één activeren op de pagina Voorraad beheren of het voorraadbestand opnieuw uploaden om de producten in bulk te activeren.

Hoe vermeld ik deze producten op andere marketplaces?

Als je producten met een verhoogd veiligheidsrisico op andere marketplaces wilt verkopen, moet je mogelijk op elke marketplace afzonderlijk een aanvraag indienen, afhankelijk van de vereisten van die marketplace.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates