Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Aan de slag met Fulfillment by Amazon (FBA)

Profiteer van onze fulfillment-netwerken en expertise zodat zowel je klanten als je bedrijf profiteren. Je verstuurt je producten naar Amazon fulfillment centers en wij pakken, verpakken en leveren ze voor jou, en regelen ook de klantenservice.

Waarschuwing: We hebben nog niet alle FBA-functies op sellercentral.nl gelanceerd. Je kunt je producten lokaal in Nederland aanbieden, voorraad die je momenteel zelf verstuurt, omzetten naar FBA en je prijzen handmatig beheren of prijsregels instellen. Om voorraad naar een Amazon fulfillment center te verzenden, om je voorraadstatus te beheren en te onderhouden of om voorraad te verwijderen, moet je deze acties op sellercentral.de via je centrale account beheren. We zullen bestellingen van klanten op amazon.nl uitvoeren via ons EU-wijde netwerk van fulfillment centers.

Klik hiervoor meer informatie over het versturen van de voorraad voor je productvermeldingen in Nederland.

Klik hiervoor informatie over functies waarvoor je naar een andere landweergave moet gaan.

Wat is Fulfillment by Amazon?

Fulfillment by Amazon (FBA) helpt je zowel je binnenlandse als wereldwijde online verkoop te verhogen door je toegang te geven tot Amazon-hulpmiddelen van wereldklasse.

De voordelen van het gebruik van FBA zijn:

  • Verhoog je omzet: Wanneer je kiest voor FBA, worden je aanbiedingen beter zichtbaar en blijf je de concurrentie een stap voor. Je producten komen in aanmerking voor Amazon Prime, GRATIS bezorging (voor in aanmerking komende producten) en vele andere voordelen die helpen je omzet te stimuleren en je bedrijf een voordeel ten opzichte van concurrenten te geven.
  • Internationaal verkopen: Je kunt je bedrijf internationaal uitbreiden om miljoenen potentiële nieuwe klanten te bereiken op alle Europese marketplaces van Amazon. Bied je voorraad vanuit één verkopersaccount aan en wij verzenden je producten naar klanten in de hele EU.
  • Profiteer van de 24/7 klantenservice van Amazon: Met FBA is de veelgeprezen 24/7 klantenservice van Amazon beschikbaar in de lokale taal van alle Amazon-marketplaces waar je verkoopt.
  • Blijf verkopen, zelfs als je een pauze neemt: Dankzij de FBA-vakantie-instellingen kun je doorgaan met verkopen, zelfs als je op vakantie bent!
  • En meer: Je klanten profiteren ook van een groeiend aanbod van andere voordelen, zoals cadeauverpakking en een aftelfunctie tot op de minuut voor Bezorging binnen 1 dag.

Aan de slag met FBA

Wanneer je je aanmeldt om te verkopen op Amazon, ben je automatisch geregistreerd voor FBA. Begin met het aanbieden van je producten door FBA te kiezen als je verzendmethode. Je kunt ook bestaande voorraad omzetten naar FBA.

Hoe maak je een nieuw aanbod met behulp van FBA

Wanneer je een nieuw product toevoegt, klik je op ˈIk wil dat Amazon mijn items verzendt en klantenservice biedt als ze worden verkochtˈ op de productpagina onder Verzendmethode. Dit is alles wat nodig is om te beginnen met het leveren van het product met FBA.

Zie Eén product tegelijk toevoegen voor meer informatie over het maken van een nieuwe aanbieding.

Hoe zet je een bestaand aanbod om naar FBA

Wanneer je je aanmeldt om te verkopen op Amazon, ben je automatisch geregistreerd voor FBA. Begin met het aanbieden van je producten door FBA te kiezen als je verzendmethode. Je kunt ook bestaande voorraad omzetten naar FBA.

  1. Selecteer op de pagina Voorraad beheren de producten die je via FBA wilt verkopen.
  2. Selecteer Wijzigen naar Fulfilled By Amazon in het vervolgkeuzemenu Acties.
    Notitie: In het geval van Nederland moet je de optie Alleen converteren binnen de Nederlandse weergave kiezen.
  3. Wanneer je klaar bent om door te gaan met het maken van je bezorging, moet je overstappen naar sellercentral.de via het vervolgkeuzemenu voor landkeuze, de bijbehorende productvermelding en FNSKU in Duitsland maken en vervolgens de voorraadverzending starten door Voorraad converteren en verzenden te kiezen in de stap Voorraad verzenden/aanvullen op de pagina Je voorraad beheren.

Zie onderstaande video voor meer informatie over het wijzigen van je productvermeldingen naar FBA.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates