Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Amazon Renewed

Wat is Amazon Renewed?

Op Amazon Renewed kun je hoogwaardige, gereviseerde, 'pre-owned' en 'open-box'-producten verkopen aan miljoenen Amazon-klanten wereldwijd. Alle producten op Amazon Renewed moeten worden getest en gecertificeerd om te garanderen dat ze naar behoren werken en er als nieuw uitzien. Alleen verkopers die een hoog kwaliteits- en prestatieniveau behouden, kunnen gereviseerde, 'pre-owned' en 'open-box'-producten aanbieden op Amazon Renewed.

Hoe kan ik een aanvraag indienen voor Amazon Renewed?

Raadpleeg de categorievereisten hieronder om te zien of je in aanmerking komt om Renewed-items te verkopen. Als je aan de vereisten voldoet, klik je hier om een aanvraag in te dienen. We zullen je aanvraag beoordelen en als je aan de vereisten voldoet, ontvang je meestal binnen 10 werkdagen een onboarding-e-mail.

Als je je wilt aanmelden voor Amazon Renewed, moet je aan de volgende criteria voldoen:

 1. Producten moeten worden geïnspecteerd, schoongemaakt, gerepareerd (indien van toepassing) en getest door een fabrikant of een gespecialiseerde externe refurbisher om te garanderen dat ze goed functioneren en er als nieuw uitzien.
 2. Lever facturen met een totale waarde van € 20.000/£ 20.000 aan in aanmerking komende gereviseerde aankopen van de 90 dagen voor de aanvraagdatum. Voor goedkeuring voor het vermelden van items van het merk Apple in de categorie Smartphone hebben we facturen nodig van 90 opvolgende dagen van door Apple gereviseerde producten met een totale waarde van £ 1 miljoen/€ 1 miljoen.
 3. Dien minimaal 10 afbeeldingen van een voorbeeldeenheid in voor beoordeling van het product en de verpakking: 1) doos waarin het product wordt verzonden, 2) doos waarin het product is opgeslagen (in de verzenddoos) – witte of bruine doos, 3) foto van het product in de doos (met verpakking), 4,5) productfoto's van de boven- en onderkant, 6-10) productafbeelding van alle vier de zijden. *Als je een item met een scherm hebt, dien je afbeeldingen in waarin het scherm is ingeschakeld.
 4. Als je een bestaande verkoper op Amazon bent of zodra je begint met verkopen via Amazon, dien je in 60 opvolgende dagen een percentage defecte bestellingen (ODR) van 0,8% of minder te hebben.
 5. Je kunt voldoen aan onze Amazon Renewed EU/VK-programmavoorwaarden.
 6. Voor specifieke merken moet je mogelijk aanvullende documentatie indienen met betrekking tot de productinspectieprocessen.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik de programmavoorwaarden van Amazon Renewed EU/VK vinden?

Ga voor meer informatie naar Amazon Renewed EU/VK-programmavoorwaarden.

.

Hoe neem ik contact op met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed?

Als je problemen hebt met een Renewed-item, kun je een case maken of contact met ons opnemen. Zorg ervoor dat je taalinstellingen op Engels zijn ingesteld om contact op te nemen met het team.

Welke Apple iPhone-modellen worden momenteel ondersteund door de Amazon Renewed-store?

De Amazon Renewed-store ondersteunt momenteel de volgende Apple iPhone-modellen: 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE (tweede generatie) 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max, 13, 13 Mini, 13 Pro, 13 ProMax.

Wat is de huidige lijst met goedgekeurde draadloze Apple-accessoires?

Verkopers van Renewed Apple iPhones mogen alleen bliksemkabels en wandadapters opnemen in hun Renewed Apple iPhone-bestellingen die rechtstreeks zijn gekocht bij een verkoper die op de lijst met goedgekeurde merken staat. Verkopers mogen geen bliksemkabels (OEM) of wandadapters van het Apple-merk bijvoegen bij iPhone-bestellingen.

 • Mophie
 • Boxgear
 • Anker
 • Sharkk
 • Amazon Basics
 • Syncwire

Het is vereist dat Renewed iPhone-verkopers dossiers bijhouden van inkooporders voor accessoires die rechtstreeks zijn gedaan bij het goedgekeurde merk, en we controleren de naleving via onze lopende testaankoopactiviteiten en prestatiehandhavingen. Aanvullende merken worden per geval beschouwd. Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager of stuur ons een e-mail op cr-eu-am@amazon.lu.

Wat is Amazon Renewed met meerdere klassen en welke productcategorieën worden ondersteund?

Met Amazon Renewed met meerdere klassen kun je aanbiedingen maken voor hetzelfde Renewed ASIN onder drie verschillende cosmetische staten:

 1. Klasse 1 - Uitstekende staat (voorheen de enige klasse bij Renewed)
 2. Klasse 2 - Goede staat
 3. Klasse 3 - Acceptabele staat

De volgende productcategorieën worden ondersteund: 1) Draadloos (dat wil zeggen smartphones en smartwatches) en 2) Persoonlijke computers (dat wil zeggen laptops, tablets en desktop-pc's).

Ga voor een gedetailleerde beschrijving van elke cosmetische staat voor de verschillende productcategorieën naar de Voorwaarden van het Amazon Renewed EU/VK-programma. Ga voor meer informatie over het maken van aanbiedingen met meerdere klassen voor Draadloos- en PC-ASIN-codes naar de Handleiding voor Renewed Amazon-productvermeldingen.

Waar vind ik de sjabloon voor de Amazon Renewed-programmabijsluiter?

Ga voor meer informatie over de sjabloon voor de Amazon Renewed-programmabijsluiter naar het Renewed-verkopersdashboard.

Aanvullende Amazon Renewed-hulpbronnen

Handleiding voor Renewed Amazon-productvermeldingen

Programmavoorwaarden van Amazon Renewed EU/VK

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates