Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Premium-verzending en gegarandeerde bezorging

Premium-verzending biedt opties voor snelle verzending. Verkopers moeten voldoen aan hoge normen voor bezorgprestaties om Premium-verzending te mogen aanbieden.

In de Europese Amazon-marketplaces omvatten opties voor premiumverzending o.a. Bezorging binnen één dag en Bezorging binnen twee dagen.

Deze opties voor snelle verzending met tracking verbeteren de klantervaring doordat er een duidelijke bezorgdag naar de klant wordt gecommuniceerd.

Zie Je verzendkosten instellen voor meer informatie over het instellen van verzendkosten.

Deelnamecriteria

Als je al langer dan 90 dagen via Amazon verkoopt en in de afgelopen 30 dagen tien of meer bestellingen hebt gehad voor alle verzendopties samen, kom je in aanmerking voor het aanbieden van opties voor premiumverzending.

Om aan de slag te gaan, schakel je Bezorging binnen één dag en/of Bezorging binnen twee dagen in je bezorginstellingen in.

Zodra je begint te verzenden met opties voor premiumverzending, controleert Amazon voortdurend of je hiervoor nog in aanmerking komt op basis van je bezorgprestaties voor bestellingen met Premium-verzending, met uitzondering van de seller-fulfilled bestellingen met een Prime-badge. Raadpleeg het dashboard Premium Shipping Eligibility om na te gaan of je nog steeds in aanmerking komt voor premiumverzending.

Niet alle verkopers komen in aanmerking voor het aanbieden van opties voor premiumverzending. Controleer de Premium Shipping Eligibility-tool om te zien of je hiervoor in aanmerking komt.

Om in aanmerking te blijven komen voor Premium-verzending, moet je minstens voldoen aan de volgende vereisten voor de afgelopen 30 dagen*:

  • Percentage geldige trackingnummers: 100% voor bestellingen met Premium-bezorging.
  • Percentage tijdige bezorgingen: Meer dan of gelijk aan 97% voor bestellingen met Premium-verzending. Zie Score tijdige bezorging voor meer informatie.
  • Percentage door verkoper geïnitieerde annuleringen: Minder dan 0,5% voor bestellingen met Premium-verzending.
    Notitie: Er is een vertraging van 10 dagen in het verkrijgen van transportdienstgegevens. Daarom zullen we je prestaties meten van dag 40 tot dag 10 daarvoor. We sluiten Door verkoper verzonden Prime-bestellingen uit van de evaluatie. Door verkoper verzonden Prime-bestellingen worden afzonderlijk geëvalueerd zoals vermeld op de Hulp-pagina Door verkoper verzonden Prime.

Om opties voor premiumverzending aan te kunnen bieden, moet je te allen tijde aan de vereisten voldoen. Mocht je op een moment niet meer aan de vereisten voldoen, kunnen we je geschiktheid herroepen.

Herroeping van geschiktheid

Als een van je prestatiestatistieken onder de vastgestelde drempels voor Premium-verzending valt, herroept Amazon je geschiktheid. Opties voor premiumverzending worden uitgeschakeld voor je aanbiedingen en je status wordt in het dashboard Premium Shipping Eligibility gewijzigd in Komt niet in aanmerking. Een herroeping van je geschiktheid voor Premium-verzending heeft geen invloed op je Door verkoper verzonden Prime-aanbiedingen.

Opnieuw in aanmerking komen voor Premium-verzending

Na herroeping van je geschiktheid, kun je op elk moment een Actieplan indienen om te laten bepalen of je opnieuw in aanmerking komt voor Premium-verzending.

Zie Je verzendkosten instellen voor informatie over het instellen van verzendkosten voor opties voor premiumverzending.

Uiterste bezorgtijdstippen voor bestellingen

De uiterste bezorgtijdstippen voor bestellingen met opties voor premiumverzending moeten worden ingesteld op of na 18.00 uur lokale tijd.


Premium-verzending en gegarandeerde bezorging


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates