Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

FBA-voorraad

Een verouderde workflow voor het maken van verzendingen

Gebruik de tools in je verkopersaccount om producten aan te bieden, verzendplannen te maken, verzendingen te sturen, je zendingen te volgen en te controleren en voorraad te verwijderen uit Amazon fulfillment centers.

FBA-voorraad beheren

Voorraad naar Amazon verzenden

Notitie: Je voorraad is beschikbaar voor verkoop zodra deze is ontvangen in een fulfillment center of ontvangstcentrum. Je kunt de status van je verzending traceren in de Wachtrij voor verzending. Hier wordt aangegeven of je verzending de status Onderweg, Bezorgd, Ingecheckt, Ontvangen en Gesloten heeft. Ga voor meer informatie naar Hoe Amazon je voorraad ontvangt en opslaat.

De opties voor het maken van een zending zijn:

 • Verzenden naar Amazon: Een gestroomlijnde workflow voor het maken van verzendingen met vereenvoudigde stappen waarmee je tijd kunt besparen op het aanvullen van je voorraad. Je kunt zendingen maken door producten toe te voegen op de pagina Verzenden naar Amazon of door de lijst met producten te uploaden als een Excel-spreadsheet.
 • Voorraad verzenden/aanvullen naar Amazon: Een verouderde workflow voor het maken van verzendingen die moet worden gebruikt als je Amazon Global Logistics wilt gebruiken om voorraad vanuit China te verzenden.
 • Amazon Marketplace Web Service of Verkooppartner API: Voor middelgrote tot grote zendingen. Je kunt je eigen voorraadsystemen integreren met behulp van Amazon-API's.
 • Amazon Marketplace Web Service (MWS): Je kunt je eigen voorraadsystemen integreren met behulp van Amazon-API's. Ga voor meer informatie naar het overzicht Amazon Marketplace Web Service. Om deze workflow te gebruiken, schakel je over naar de Nederlandse weergave in Seller Central via de vervolgkeuzelijst met landen. Voorraad die naar Amazon fulfillment centers wordt verzonden, moet voldoen aan bepaalde vereisten voor etikettering, verpakking en verzending. Door je aan deze vereisten te houden, kun je vertragingen, ongeplande servicekosten en boetes voorkomen.
 • Verzenden naar Amazon (bèta): Een gestroomlijnde workflow voor dozen met één SKU die worden verzonden als palletzendingen via een niet-verzendpartner of als zendingen van kleine pakketten via een verzendpartner van Amazon of een niet-verzendpartner. Met Verzenden naar Amazon kun je herbruikbare verpakkingssjablonen maken om informatie over de inhoud van de doos, het gewicht en de afmetingen van de doos en de voorbereidings- en etiketteringsgegevens voor je SKU-codes op te slaan. Dit bespaart je tijd bij elke aanvulling.
 • Verzenden naar Amazon (bèta): Voor zendingen verpakt in dozen met één SKU. Met deze workflow kun je herbruikbare verpakkingssjablonen maken om informatie over de inhoud van de doos en selecties voor voorbereiding/etikettering voor je SKU-codes op te slaan, waardoor je tijd bespaart bij elke aanvulling.
 • FBA-voorraad etiketteren: Voorkom vertragingen, ongeplande servicekosten en boetes door te voldoen aan de etiketteringsvereisten van Amazon.
 • Seller University: Bekijk voor een snelle introductie van het proces voor het maken van zendingen de videoserie van Seller University die begint met Wat is FBA?.
Notitie: Wanneer je een verzendplan maakt, kan je zending standaard worden onderverdeeld in meerdere zendingen, die elk worden doorgestuurd naar een ander fulfillment center. De fulfillment centers worden geselecteerd op basis van de producten die je verzendt en van jouw verzendlocatie. Door je voorraad te verspreiden over meerdere fulfillment centers in het hele land, kunnen klanten die je product kopen dit sneller ontvangen dan wanneer je voorraad zich verder weg bevindt.

Zendingen traceren en afstemmen

 • Je zending traceren: Traceer je zendingen naar Amazon en controleer de status van elke zending in de Wachtrij voor verzending.
 • Je verzending afstemmen: Identificeer en los eventuele discrepanties op tussen de producten die in je verzendplan staan vermeld en wat er in het fulfillment center wordt ontvangen.
 • Ontvangstproblemen oplossen: Krijg tips voor probleemoplossing voor de meest voorkomende fouten met betrekking tot FBA-verzendingen.

Voorraad verwijderen uit een Amazon fulfillment center

 • Voorraad verwijderen (overzicht): Dien een verzoek in om voorraad die je in de Amazon fulfillment centers hebt opgeslagen naar je terug te laten sturen of te laten verwijderen.
 • Voorraad verwijderen uit fulfillment centers: Maak op elk gewenst moment een verwijderingsopdracht voor elke hoeveelheid voorraad met behulp van de tools in je verkopersaccount.
 • Voorraad in bulk verwijderen: Verwijder voorraad in bulk door een door tabbladen gescheiden .txt-bestand te uploaden.
 • Voorraad automatisch verwijderen: Laat je niet-leverbare voorraad of voorraad waarvoor kosten voor langdurige opslag gelden automatisch verwijderen uit Amazon fulfillment centers en naar jou retourneren of verwijderen.

Multi-Channel Fulfillment-voorraad beheren

FBA-bestellingen beheren

Pan-Europese FBA: Zo werkt het

Met het pan-Europese FBA-programma kun je vanuit één voorraadpool aan aanbiedingen op alle Europese marketplaces voldoen zonder dat er voor het European Fulfillment Network grensoverschrijdende fulfillment-kosten per eenheid in rekening worden gebracht. Amazon verdeelt je voorraad zonder extra kosten over het European Fulfillment Network. Je kunt je pan-Europese FBA-aanbiedingen traceren met behulp van alle standaardoverzichten en tools in Seller Central.

Pan-Europese FBA wordt pas actief voor een product nadat je een actieve FBA-aanbieding hebt gemaakt op alle Europese Amazon-marketplaces die worden vermeld zoals vereist op de pagina 'Pan-Europese FBA-voorraad' in je Verkopen via Amazon-account.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates