Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

FBA-functies, -services en -kosten

FBA-kosten dekken de kosten van het opslaan van je producten in Amazon fulfillment centers, het pakken, verpakken en verzenden van bestellingen, en het verlenen van klantenservice voor verkochte producten. Als onderdeel van FBA heb je ook toegang tot optionele functies en services die je helpen je bedrijf te beheren en uit te breiden.

Notitie: We hebben nog niet alle FBA-functies op sellercentral.nl gelanceerd. Je kunt je producten lokaal in Nederland aanbieden, voorraad die je momenteel zelf verstuurt, omzetten naar FBA en je prijzen handmatig beheren of prijsregels instellen. Om voorraad naar een Amazon fulfillment center te versturen, de optimale voorraadstatus te beheren en te behouden via de functies Voorraadplanning, of om instellingen voor automatische voorraadverwijdering te definiëren, schakel je over naar de weergave sellercentral.de, wat je eenvoudig kunt doen via de vervolgkeuzelijst voor landselectie van je centrale account. We zullen bestellingen van klanten op amazon.nl uitvoeren via ons EU-wijde netwerk van fulfillment centers, en beschouwen fulfillment centers in Duitsland als lokaal in Nederland.

Voor het opslaan van voorraad in andere EU-landen gelden btw-verplichtingen. Lees hier meer over btw-vereisten.

Klantenservice voor FBA-bestellingen: Amazon biedt namens jou klantenservice wanneer je producten via FBA verkoopt.

Wereldwijde verkoop: Gebruik FBA en de tools die beschikbaar zijn in je verkopersaccount om je bedrijfsactiviteiten wereldwijd uit te breiden.

FBA-services

Etiketteerservice bij FBA: Amazon past streepjescodelabels toe op je voorraad. Er worden kosten per item in rekening gebracht.

FBA-voorbereidingsservice: Amazon zal je voorraad voorbereiden zodat deze voldoet aan de FBA-voorbereidingsvereisten. Er worden kosten per item in rekening gebracht.

FBA Furnishing Service: Amazon zal je in aanmerking komende FBA-items die door klanten worden geretourneerd, controleren, indien nodig opknappen en opnieuw verpakken zodat ze kunnen worden doorverkocht.

Handmatige verwerkingsservice: Als je geen informatie over de inhoud van de doos opgeeft wanneer je voorraad naar FBA verzendt, verwerkt Amazon je dozen handmatig in het fulfillment center. Er worden kosten per item in rekening gebracht.

FBA-kosten

FBA-kosten: Een overzicht van de huidige FBA-kosten voor de uitvoering van bestellingen en gerelateerde services. Zie hier voor een overzicht van de toepasselijke tarieven in 2020

FBA-omzetcalculator: Gebruik de FBA-omzetcalculator om je kosten voor specifieke items te schatten op basis van actieve productvermeldingen op Amazon.

Beknopt overzicht van kosten: Schatting van de FBA-kosten voor producten in je FBA-voorraad.

Afhandeling van bestellingen, pakken en verpakken, en verwerkingskosten per gewicht: Kosten per bestelling worden bepaald door het type bestelling (verwerking van bestelling), de verpakkingskosten van de bestelde producten (pick & pack) en de gewichtsklasse (verwerking per gewicht).

Maandelijkse kosten voor voorraadopslag: Er worden opslagkosten in rekening gebracht voor alle items die zijn opgeslagen in een Amazon fulfillment center op basis van kalendermaand en je dagelijkse gemiddelde voorraadvolume.

Kosten voor langdurige opslag: Voor voorraad in Amazon fulfillment centers worden kosten voor langdurige opslag in rekening gebracht naast de maandelijkse opslagkosten.

Verwijderingskosten: Je kunt Amazon je voorraad laten retourneren of afvoeren in Amazon fulfillment centers. Er worden kosten per item in rekening gebracht.

Verwerkingskosten voor retourzendingen: Er worden in bepaalde productcategorieën verwerkingskosten voor retourzendingen in rekening gebracht.

Ongeplande servicekosten: Wanneer voorraad aankomt in een fulfillment center zonder de juiste voorbereiding of etikettering, kan Amazon deze services voor jou overnemen. Er worden kosten per item in rekening gebracht.

Niveau productomvang: Bepaal de categorie van de omvang van je product om de toepasselijke fulfillment-kosten te bepalen.


FBA-functies, -services en -kosten


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates