Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Amazon Currency Converter voor verkopers (ACCS): Veelgestelde vragen

Amazon Currency Converter voor verkopers is een optionele service waarmee verkopers op Amazon de netto-opbrengsten van hun inkomsten kunnen ontvangen op hun lokale bankrekening in het geval die bankrekening zich in een ander land of een andere regio bevindt dan de marketplace waarop ze verkopen.

Zijn er extra kosten voor het gebruik van de Amazon Currency Converter voor verkopers?

De wisselkoers omvat alle kosten die verband houden met je gebruik van de Amazon Currency Converter voor verkopers. Als je de wisselkoers wilt bekijken van de overschrijvingen die je op je rekening hebt ontvangen, plaats je de muisaanwijzer op het geschatte vergoedingsbedrag op het Betalingsdashboard.

Wat zijn de verschillende niveaus en kosten voor verkopers die Amazon Currency Converter gebruiken?

Kosten op basis van volume zijn gebaseerd op het niveau dat is gedefinieerd door de totale valuta-overschrijdende netto-opbrengst van een verkoper (van de valuta van het Store-land tot de valuta van het land van herkomst van de verkoper) gedurende de afgelopen 12 maanden in alle Amazon-stores. Niveaus voor verkopers worden maandelijks berekend en automatisch bijgewerkt. Hoe hoger je netto-opbrengst, hoe lager de kosten. Je totale netto-opbrengst wordt berekend op basis van je totale uitbetaalde volume, ongeacht of je ACCS of andere betalingsdienstverleners in het verleden hebt gebruikt.

De kosten worden beschreven in onderstaande tabel:

Valuta-overschrijdende netto-opbrengst Kosten op basis van volume (alleen CNY) Kosten op basis van volume (andere valuta behalve CNY)
≥ USD 10M+ 0,40% 0,75%
≥ USD 1 M < 10 M 0,50% 1,00%
≥ USD 500K < 1 miljoen 0,60% 1,25%
≥ USD 100 K < 500 K 0,70% 1,50%
< 100K 0,90% 1,50%

Waar zijn kosten op basis van volume beschikbaar?

Kosten op basis van volume zijn beschikbaar voor alle valuta die wereldwijd door Amazon Currency Converter worden ondersteund, met uitzondering van Turkije en Brazilië. Verkopers die in CHF worden betaald, kunnen Amazon Currency Converter gebruiken met een vast tarief van 1,5%, ongeacht het niveau. Kosten op basis van volume zijn niet van toepassing op vergoedingen van verkopers die via Hyperwallet worden verwerkt. Ga voor de volledige lijst met valuta die worden ondersteund door Amazon Currency Converter voor verkopers naar Landen/regio's en valuta die door Amazon worden ondersteund voor vergoeding.

Bevat mijn netto-opbrengst al mijn wereldwijde accounts voor kosten op basis van volume?

Ja, wanneer je accounts voor wereldwijde verkoop zijn gekoppeld. Je kunt naar Seller Central gaan en de functie Accounts samenvoegen (voorheen Accounts koppelen genoemd) gebruiken om al je regionale accounts te koppelen. We zorgen ervoor dat het laagste tarief voor je bedrijf wordt toegepast.

Hier volgt een voorbeeld:

Een verkoper in Duitsland heeft in de afgelopen 12 maanden $ 500K verdiend op Amazon.com, $ 300k op Amazon.co.uk en $ 300k op Amazon.co.jp. Als de verkoper geen samengevoegde accounts gebruikt, bieden we de verkoper het volgende aan:

VS: $ 500k - > 1,5%

VK: $ 300k - > 1,5%

JP: $ 300k - > 1,5%

Als de verkoper Gekoppelde accounts gebruikt, verlagen we de kosten. Dit bespaart de verkoper $ 5500.

Totale netto-opbrengst (VS+VK+JP) = 1,1 MM - > 1,0%

Volg de onderstaande stappen voor een bank in het land of de regio van de Amazon-marketplace waarop je verkoopt.

  1. Selecteer bij Instellingen in Seller Central de optie Accountgegevens.
  2. Klik in het gedeelte Betaalgegevens op Bankrekeninggegevens.
  3. Klik op de pagina Stortingsmethoden op Toewijzen in het gedeelte voor de marketplace die je wilt wijzigen.
  4. Selecteer Een nieuwe bankrekening gebruiken.
  5. Vul de gevraagde bankrekeninggegevens in en zorg ervoor dat alle velden nauwkeurig zijn ingevuld. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van de Amazon Currency Converter voor verkopers-overeenkomst leest en schakel vervolgens het selectievakje in om te bevestigen.
  6. Klik op Indienen.

Waarom zijn mijn identificatie- of licentienummers vereist voor de registratie van een bankrekening?

Bepaalde landen van de locatie van de bank (bijvoorbeeld China) vereisen aanvullende stappen voor identiteitsverificatie op basis van lokale regelgeving. Als de informatie die je verstrekt (bijvoorbeeld een nationaal identiteitsbewijs, Kvk-registratie en naam van de rekeninghouder) ongeldig is of niet overeenkomt met de gegevens van je bank, wordt je vergoeding afgewezen en wordt het geld teruggestort op je verkopersaccount.

Hoe krijg ik betaald als ik een bankrekening registreer in een ander land of andere regio dan de marketplace waarop ik verkoop?

Zodra je bankrekening is geregistreerd, worden alle betalingen automatisch gedaan op die rekening in de lokale valuta van het land van de locatie van de bank met behulp van de Amazon Currency Converter voor verkopers.

Duurt het langer voordat betalingen die met de Amazon Currency Converter voor verkopers zijn gedaan op mijn bankrekening staan?

Nee. De eerste betaling die wordt gedaan nadat je je rekeninggegevens hebt toegevoegd of gewijzigd, kan echter tot 14 dagen duren.

Wat verschijnt er op mijn bankafschrift wanneer ik betalingen ontvang van Amazon Currency Converter voor verkopers?

Afhankelijk van je bank heeft de betaling een van de volgende namen: Amazon, HSBC, Souq of Amazon en HSBC. Neem contact op met je bank als je meer informatie nodig hebt.

Waarom komt de wisselkoers die wordt gebruikt door de Amazon Currency Converter voor verkopers niet overeen met de wisselkoers in de krant?

De wisselkoersen in de krant of andere gedrukte media zijn over het algemeen groothandel- of interbancaire tarieven. Amazon zorgt ervoor dat verkopers een concurrerende wisselkoers ontvangen.

Welke wisselkoers zal op mijn betaling worden toegepast?

De Amazon Currency Converter voor verkopers gebruikt de wisselkoers van de dag waarop de overschrijving naar je bankrekening wordt geïnitieerd. Bij mislukte vergoedingen geldt de wisselkoers van de dag waarop de overschrijving opnieuw wordt geïnitieerd.

Wat zijn de fiscale gevolgen van het feit dat mijn inkomsten in een andere valuta worden omgezet voordat ze naar mijn lokale bankrekening worden overgemaakt?

Amazon is niet in staat om advies of commentaar te geven over je belastingverplichtingen. Neem contact op met je belastingadviseur voor vragen over jouw specifieke situatie.

Ontvang ik documenten in mijn lokale valuta die ik aan de lokale belastingautoriteiten kan geven?

In alle documenten die door Amazon worden verstrekt, wordt de functionele valuta weergegeven van de marketplace waarop je verkoopt.

Kan ik de valuta kiezen voor mijn vergoedingen?

Vergoedingen kunnen alleen worden uitbetaald in de lokale valuta van het land waar de bankrekening zich bevindt. Als je bankrekening zich bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk bevindt, kunnen vergoedingen alleen in GBP worden uitbetaald, zelfs als je bankrekening stortingen in zowel GBP als EUR accepteert.

Hoe kan ik een aankoopcertificaat van vreemde valuta (Foreign Inward Remittance Certificate, FIRC) verkrijgen voor overmakingen die naar India worden gedaan?

Zie onze instructies voor Verkopen vanuit India.

Kan ik een betaling ontvangen op een bankrekening die niet wordt vermeld in het vervolgkeuzemenu 'Banklocatie'?

Nee. Alleen de landen en regio's die aanwezig zijn in het vervolgkeuzemenu 'Banklocatie' op de pagina Stortingsmethoden worden ondersteund.


Amazon Currency Converter voor verkopers (ACCS): Veelgestelde vragen


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates