Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Categorievereisten controleren

Wanneer je een categorie kiest voor je producten, zorg er dan voor dat je meer te weten komt over de specifieke vereisten en richtlijnen voor verkoop in die categorie.

Notitie: Zie Overzicht van categorieën voor meer informatie over de beschikbare productcategorieën.
  • Richtlijnen voor de conditie: Sommige categorieën bevatten richtlijnen die de conditie beschrijven van producten die je als nieuw, tweedehands of gereviseerd aanbiedt. Zie Richtlijnen voor de conditie voor meer informatie.
  • Stijlgidsen: De meeste categorieën hebben stijlgidsen waarmee je geweldige producttitels en beschrijvingen kunt maken. Categoriestijlgidsen zijn downloadbare pdf-bestanden die websitevereisten bevatten voor afbeeldingen, productbeschrijvingen en meer. Zie Stijlgidsen voor productpagina's voor meer informatie.
  • Producten waarvoor beperkingen gelden: Voor sommige producten gelden beperkingen. Deze producten mogen onder geen enkele voorwaarde op de Amazon-website worden verkocht. Zie Beperkingen betreffende categorie, product en inhoud voor meer informatie.
  • Categorieën waarvoor goedkeuring is vereist: Voor sommige categorieën moet je vooraf goedkeuring van Amazon krijgen voordat je kunt beginnen met verkopen. Meer informatie over Categorieën en producten waarvoor goedkeuring is vereist.
  • Producten waarvoor aanvullende goedkeuringen zijn vereist: Het beleid van Amazon vereist dat bepaalde producten die via Amazon worden verkocht, voldoen aan gespecificeerde certificeringsnormen. Zie Producten waarvoor aanvullende goedkeuringen zijn vereist voor meer informatie.
  • Vereiste product-ID's: De meeste categorieën vereisen een Global Trade Item Number (GTIN), zoals een UPC, EAN of JAN, als product-ID. Je kunt in bepaalde categorieën vrijstellingen aanvragen. Meer informatie over UPC- en GTIN-codes van producten.

Zie Aanvullende categorierichtlijnen voor meer informatie over specifieke categorierichtlijnen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates