Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Voorraad verwijderen (overzicht)

Als je je voorraad wilt verwijderen uit een Amazon fulfillment center, moet je een verwijderingsopdracht indienen. Je kunt verwijderingsopdrachten gebruiken om overtollige voorraad te beheren, inclusief voorraad:

  • die langzaam verkoopt
  • die niet geschikt is voor wederverkoop (onverkoopbare voorraad)
  • waarvoor binnenkort kosten voor langdurige opslag gaan gelden

Je kunt een aanvraag indienen om de voorraad die je in Amazon fulfillment centers hebt opgeslagen naar je terug te laten sturen of te laten verwijderen met een van de volgende methoden:

Verwijderingskosten worden in rekening gebracht per verwijderd item. Ga naar Kosten voor FBA-verwijdering en -afvoering voor meer informatie.

Notitie: Je moet het bestand verwijderingsopdracht voor grensoverschrijdende verwijderingsopdrachten uploaden met een bestemmingsadres buiten je home-store. Ga naar Een verwijderingsopdracht maken om buiten je home-store te retourneren voor meer informatie.

Verwerking van verwijderingsopdrachten

Verwijderingsopdrachten kunnen 10-14 werkdagen duren voordat ze vanuit het fulfillment center worden verzonden, en tot 30 werkdagen of meer tijdens feestdagenperioden (Prime-week, oktober, november en december). Je ontvangt een factuur binnen 45 dagen na de verwijdering.

Leverbare voorraad blijft beschikbaar voor aankoop totdat we deze hebben verwijderd. Als je niet langer wilt dat de productvermelding te koop is, sluit je deze. Ga voor meer informatie naar het gedeelte 'Een productvermelding sluiten' in Producten vermelden voor Fulfillment by Amazon.

We kunnen de voorraad in de volgende gevallen niet verwijderen:

  • Er staat voor de voorraad al een verwijdering gepland.
  • De voorraad wordt verwerkt wegens een nog lopende bestelling.
  • De voorraad wordt momenteel naar een ander fulfillment center verzonden.
Notitie: Wanneer je een verwijderingsopdracht maakt, kan het je opvallen dat bepaalde items niet kunnen worden verwijderd. We zullen je hiervan op de hoogte stellen en je specifieke acties voorleggen waarmee je je voorraad kunt verwijderen.

Beperkingen voor verwijderingsopdrachten

Retourzendingen voor verwijderingsopdrachten kunnen niet worden:

  • Verzonden naar een ander fulfillment center
  • Gebruikt voor het uitvoeren van bestellingen

Voor items die als gevaarlijke stoffen zijn geclassificeerd, kunnen alleen die stoffen die onder regelgevingsklasse voor transport van gevaarlijke stoffen (HTRC) 8 of 9 vallen, worden geretourneerd. Gevaarlijke items die niet als HTRC 8 of 9 zijn geclassificeerd, kunnen alleen worden verwijderd.

Ga naar Aanbieders van internationale retourzendingen om naar een adres buiten Europa te verzenden.

Verpakking en verzending van de verwijderingsopdracht

Wanneer je een aanvraag indient voor het naar je laten terugsturen van voorraad, wordt deze verpakt in het fulfillment center en verzonden naar het door jou opgegeven adres. De voorraad kan worden verzonden in meerdere zendingen en via meerdere transportdiensten als de items zich in verschillende fulfillment centers bevinden.

Voorraaditems die naar het fulfillment center zijn verzonden in casepacks, worden als afzonderlijke items geretourneerd en verpakt in dozen of pallets, naargelang de aard van de zending.

Geannuleerde verwijderingsopdrachten

We kunnen een eenmaal ingediende verwijderingsopdracht annuleren als de voorraad niet beschikbaar is voor verwijdering. De voorraad kan bijvoorbeeld deel uitmaken van een lopende bestelling.

Als we een verwijderingsopdracht annuleren, moet je opnieuw een aanvraag indienen. Als we de tweede aanvraag annuleren, moet je contact opnemen met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners.

Als we een verwijderingsopdracht annuleren, moet je opnieuw een aanvraag indienen. De redenen om te annuleren kunnen specifiek zijn voor het gerelateerde product. Als we de tweede aanvraag annuleren, neem dan contact op met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners.

Als je een ingediende verwijderingsopdracht wilt annuleren, ga je naar Voorraad verwijderen uit een fulfillment center.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates