Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verzending bevestigen

Nadat je een bestellingsmelding hebt ontvangen en de bestelling hebt verzonden, moet je de verzending van de bestelling bevestigen.

Om de verzending te bevestigen, heb je het volgende nodig:

 • Verzenddatum
 • Verzendmethode (inclusief de informatie van de transportdienst)
 • Tracking-ID (geleverd door de transportdienst)

Nadat je de verzending hebt bevestigd, doen we het volgende:

 • De koper kosten in rekening brengen voor de bestelling.
 • Je verkopersaccount crediteren voor de bestelling.
 • Een bevestigingsmail van de verzending naar de koper sturen.
 • Het Amazon-account van de koper bijwerken met de bezorggegevens. De koper kan dan de status online bekijken.

Notitie: Als je de verzending van een bestelling niet binnen 30 dagen na de besteldatum bevestigt, annuleren wij automatisch de bestelling. We brengen de koper niets in rekening, zelfs niet als je de bestelling al hebt verzonden.

Een individuele verzending voor één bestelling bevestigen


 1. Zoek de bestelling in Bestellingen beheren en klik op Verzending bevestigen in de kolom Actie voor de bestelling.
 2. Voer op de pagina Verzending bevestigen de Verzenddatum, de Verzendmethode (inclusief de gegevens van de transportdienst) en de Tracking-ID (verstrekt door de transportdienst) in.
 3. Voer eventuele speciale opmerkingen over de bestelling in het veld Memo van verkoper in (optioneel). Dit is alleen voor jouw referentie.
 4. Klik op Verzending bevestigen.

Meerdere verzendingen voor één bestellingen versturen

Je kunt Bestellingen beheren gebruiken om de verzending van meerdere pakketten voor één bestelling te bevestigen. Je kunt ook meerdere pakketten en verzendingen bevestigen. Zie Meerdere verzendingen met feeds bevestigen voor meer informatie.


 1. Nadat je de verzending voor één pakket van een bestelling hebt bevestigd, klik je onder aan de pagina Verzendingen bevestigen op Pakket toevoegen.
 2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Items in pakket het juiste aantal items in dat pakket. De overige items worden automatisch verplaatst naar het andere pakket.
 3. Voer de Verzenddatum, de Verzendmethode (inclusief de gegevens van de transportdienst) en de Tracking-ID (verstrekt door de transportdienst) in.
 4. Voer eventuele speciale opmerkingen over de bestelling in het veld Memo van verkoper in (optioneel). Dit is alleen voor jouw referentie.
 5. Klik op Verzending bevestigen.
Notes:
 • De knop Verzending bevestigen wordt niet weergegeven bij bestellingen die in aanmerking komen voor Prime-verzending. Je moet services voor Verzending kopen gebruiken voor deze bestellingen.
 • Als je een fout maakt bij het invoeren van informatie, zoals de tracking-ID, kun je de verzending bewerken. Klik in Bestellingen beheren op Verzendingen bewerken naast de bestelling, en daarna op de knop Verzending bewerken rechtsboven en klik vervolgens op Verzending opnieuw bevestigen.
 • Als je een bestelling voor meerdere items ontvangt en deze afzonderlijk verzendt, worden bij de klant onmiddellijk na de eerste bestelling kosten in rekening gebracht, zelfs als de items in meerdere leveringen worden verzonden.
 • Indien je een bestelling met de hand bezorgt, kun je Andere kiezen als transportdienst.
Belangrijk:

We raden af verzendingen te bevestigen zonder tracking-nummers. Je bent verplicht geldige tracking-nummers op te geven voor 95% van de verzendingen in alle categorieën.

Tracking is ook vereist om in aanmerking te komen voor exclusieve programma's, waaronder opties voor premiumverzending en gegarandeerde bezorging.

Zonder een geldig tracking-nummer ben je kwetsbaarder voor een A-tot-Z-garantieclaim.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates