Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Over producten en productvermeldingen

Op Amazon wordt informatie over producten die te koop zijn in twee indelingen weergegeven. De eerste is productinformatie die gemeenschappelijk is voor alle productvermeldingen voor een enkel product en de tweede is de informatie van je productvermelding voor dat product.

Productinformatie:

Deze gegevens zijn gemeenschappelijk voor elk exemplaar van het product op Amazon. Verschillende verkopers vermelden bijvoorbeeld Bose-luidsprekers op Amazon, dus de algemene gegevens over het product, zoals de naam en het modelnummer, zijn hetzelfde. Wanneer meer dan één verkoper gegevens aan een product toevoegt, bepaalt Amazon van welke verkoper de productinformatie op de productpagina wordt weergegeven. Meer informatie over het herstellen van fouten op een productpagina.

Informatie van de productvermelding:

Dit zijn de gegevens over de producten die je verkoopt. Deze gegevens kunnen afwijken van de productvermeldingen van andere verkopers. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde Bose-luidsprekers verkopen als een andere verkoper, maar de conditie, prijs of verwerkingstijd van jouw product kunnen verschillen.

Je kunt Voorraad beheren gebruiken om product- en productvermeldingsinformatie weer te geven en bij te werken.

De combinatie van product- en productvermeldingsinformatie wordt ‘iteminformatie‘ of ‘voorraadinformatie‘ genoemd.

Belangrijk: Houd er bij het maken van een nieuwe productpagina rekening mee dat velden zoals Belangrijke eigenschap van het product of Productbeschrijving geen promotionele informatie mogen bevatten. Productpagina's behoren niet tot een individuele verkoper. De titel, afbeelding en gegevens van het product moeten specifiek zijn voor het product, niet voor promoties van verkopers of individuele verkopers. Zie voor meer informatie het onderwerp Producten aanbieden op de pagina Wat je moet weten over verkopen op Amazon.

Op Amazon-websites is informatie over de producten die je verkoopt, zoals naam, modelnummer, prijs, aantal en conditie, verdeeld in twee delen: productinformatie en productvermeldingsinformatie.

Productinformatie omvat gegevens die gemeenschappelijk zijn voor elk exemplaar van het product op de Amazon-website. Verschillende verkopers verkopen bijvoorbeeld Bose-luidsprekers op dezelfde Amazon-website, dus de algemene gegevens van het product, zoals de productnaam en het modelnummer, zijn hetzelfde.

De productvermelding van de voorraad geeft de producten weer die je verkoopt en deze gegevens kunnen afwijken van de productvermeldingen van andere verkopers. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde Bose-luidsprekers verkopen als een andere handelaar, maar de opgegeven conditie, prijs en/of verwerkingstijd kunnen bijvoorbeeld verschillen.

Informatie die verwijst naar alle informatie met betrekking tot een product dat te koop is, wordt iteminformatie of voorraadinformatie genoemd.

Belangrijk: Houd er bij het maken van een nieuwe productpagina rekening mee dat velden zoals Belangrijke eigenschap van het product of Productbeschrijving geen promotionele informatie mogen bevatten. Productpagina's behoren niet tot een individuele verkoper. De titel, afbeelding en gegevens van het product moeten specifiek zijn voor het product, niet voor promoties van verkopers of individuele verkopers.

Zie het onderwerp Productvermelding op de pagina voor meer informatie

Product Productvermelding
Productpagina Overzicht van leverbare producten
Product-ID, ASIN Verkoper-SKU
Productnaam, modelnummer, beschrijving Prijs, punten, conditie, verzending

Je kunt de functie Voorraad beheren gebruiken om product- en productvermeldingsinformatie weer te geven en bij te werken.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates