Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Richtlijnen voor productrecensies van klanten

Klantenrecensies vormen een integraal onderdeel van de winkelervaring van klanten op Amazon. Klanten gebruiken deze recensies om meer te weten te komen over het product, te beoordelen of het aan hun behoeften voldoet en een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen. Klantenrecensies helpen verkopers ook inzicht te krijgen in de ideeën van klanten over hun producten, welke kenmerken of aspecten van het product klanten leuk vinden en op welke gebieden verbeteringen nodig zijn. Recensies bieden verkopers ook ideeën over hoe ze hun producten kunnen verbeteren. Om ervoor te zorgen dat klantenrecensies deze voordelen blijven bieden aan klanten en verkopers, moeten ze een echte en authentieke weerspiegeling blijven van de klantervaringen met de producten.

Amazon heeft specifieke richtlijnen die zijn bedoeld om de authenticiteit van klantenrecensies te beschermen. We vragen je om je aan deze richtlijnen te houden en eventuele schendingen te melden. Hieronder vind je links naar onze beleidspagina's. Amazon heeft een nultolerantiebeleid ten aanzien van schendingen van klantenrecensies. Als we pogingen signaleren om klantenrecensies te manipuleren, ondernemen we onmiddellijk actie, waaronder, maar niet beperkt tot:

 • Intrekken van verkoopprivileges op Amazon.
 • Verwijderen van alle recensies van het product en verhinderen dat het product in de toekomst recensies of beoordelingen krijgt.
 • Permanent verwijderen van het product van Amazon.
 • Juridische stappen tegen de verkoper.

We raden je dringend aan om het beleid van Amazon voor klantenrecensies zorgvuldig te bekijken en eventuele schendende acties onmiddellijk te corrigeren. Het is belangrijk dat je je zakenpartners, medewerkers en eventuele externe partners op de hoogte brengt van deze richtlijnen. Eventuele overtredingen door je zakenpartners, medewerkers of externe partners zullen resulteren in handhavingsacties, zelfs als dit gebeurde zonder jouw medeweten of toestemming.

Overtredingen van het beleid van klantenrecensies zijn onder meer, maar niet beperkt tot, de volgende acties:

 • Een verkoper plaatst een recensie van een eigen product of het product van een concurrent.
 • Een verkoper biedt een externe partij een financiële beloning, korting of andere compensatie in ruil voor een recensie van zijn of haar product of het product van een concurrent. Dit omvat het gebruik van services die klantenrecensies, websites of social-mediagroepen verkopen.
 • Een verkoper biedt een terugbetaling aan nadat de koper een recensie heeft geschreven (inclusief terugbetaling via een betaalmethode die niet van Amazon is) en vraagt de koper om de recensie te wijzigen of te verwijderen, voor of na de terugbetaling. Dit kan worden gedaan via berichten koper-verkoper op Amazon, door rechtstreeks contact op te nemen met klanten of door gebruik van services, websites of social-mediagroepen van externe partijen.
 • Een verkoper maakt gebruik van een service van derden die gratis of met korting producten aanbiedt die aan een recensie zijn gekoppeld (bijvoorbeeld een recensieclub waarbij klanten hun openbare Amazon-profiel moeten registreren zodat hun recensies door verkopers kunnen worden gecontroleerd).
 • Een familielid of medewerker van de verkoper plaatst een recensie van het product van de verkoper of het product van een concurrent.
 • Een verkoper vraagt een recensieschrijver om zijn of haar recensie te wijzigen of te verwijderen. Ze kunnen ook terugbetaling of een andere vorm van compensatie aanbieden aan een recensieschrijver in ruil voor verwijdering of wijziging van de recensie.
 • Een verkoper leidt negatieve recensies om naar hun eigen adres of naar een ander feedbackmechanisme terwijl positieve beoordelingen naar Amazon worden verzonden.
 • Een verkoper creëert een variatierelatie tussen producten met als doel recensies te manipuleren en de sterbeoordeling van een product te verbeteren via de bundeling van recensies.
 • Een verkoper plaatst in de product- of verzendverpakking een verzoek om een positieve recensie op Amazon te plaatsen, of biedt een beloning/voordeel in ruil voor een recensie.
 • Een verkoper gebruikt een klantaccount om een recensie van zijn of haar product of van zijn of haar concurrent te schrijven of te wijzigen.
Notitie: Verwijzingen naar 'verkoper' hier omvatten alle medewerkers en externe partners van de verkoper.

Beleidspagina's op Seller Central:

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates