Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

FBA-donatieprogramma

Het FBA-donatieprogramma maakt het mogelijk om automatisch je ongewenste voorraad te doneren aan geselecteerde liefdadigheidsorganisaties .

Zo werkt het

Wanneer je vraagt om verwijdering van voorraad, geretourneerde of andere ongewenste FBA-voorraad, maken we deze beschikbaar voor donatie aan geselecteerde liefdadigheidsorganisaties. Amazon maakt afspraken met de liefdadigheidsorganisaties en neemt daarmee logistieke, taal- en kostenbelemmeringen voor je weg voor het doneren van je voorraad. Als je je voorraad schenkt, kun je profiteren van speciale btw-vrijstellingen voor donaties. Als een product niet in aanmerking komt voor donatie, zal Amazon het verwijderen in overeenstemming met de relevante regelgeving en veiligheidsrichtlijnen. De gebruikelijke verwijderingskosten zijn van toepassing.

Verenigd Koninkrijk

Amazon is een partnerschap aangegaan met de volgende Britse liefdadigheidsorganisaties, die alle voorraad die is gedoneerd door FBA-verkopers doorverkopen en de opbrengst van de verkopen gebruiken voor hun liefdadigheidsdoeleinden.

Liefdadigheid Doel Meer informatie
Leeftijd VK Hulp voor de verzorging van oudere mensen.

Registratienummer: Engeland (1128267)

Website: https://www.ageuk.org.uk

Barnardo's Beschermt en ondersteunt de meest kwetsbare kinderen en jongeren in het Verenigd Koninkrijk.

Registratienummer: Engeland (216250) en Schotland (SC037605)

Website: https://www.barnardos.org.uk

British Heart Foundation Fondsen voor onderzoek om hart- en vaatziekten te verslaan.

Registratienummer: Engeland (225971) en Schotland (SC039426)

Website: https://www.bhf.org.uk

Cancer Research UK Fondsen voor onderzoek om kanker te voorkomen, te behandelen en te genezen.

Registratienummer: Engeland en Wales (1089464), Schotland (SCO41666) en Isle of Man (1103)

Website: https://www.cancerresearchuk.org

Newlife Ondersteunt personen met een handicap en terminaal zieken in het Verenigd Koninkrijk.

Registratienummer: Engeland (1170125)

Website: https://newlifecharity.co.uk

Toepassingsgebied Belangenbehartiging en een verscheidenheid aan ondersteuningsservices voor personen met een handicap.

Registratienummer: Engeland (208231)

Website: https://www.scope.org.uk

Sue Ryder Biedt hospice, neurologische en overlijdensbegeleiding en verplegingsservices aan.

Registratienummer: Engeland (1052076) en Schotland (SC03958)

Website: https://www.sueryder.org

TRAID Stimuleert hergebruik van kleding en ondersteunt gemeenschapsprogramma's in de textielindustrie.

Registratienummer: Engeland (297489)

Website: https://www.traid.org.uk

Je kunt gedoneerde items volgen in je Amazon-overzicht btw-transacties. Download het overzicht en zoek naar items die als Donatie zijn gemarkeerd in het veld Transactietype.

Notitie: Het Verenigd Koninkrijk staat toe dat de donatie van goederen aan geregistreerde Britse liefdadigheidsorganisaties een nultarief voor btw krijgt wanneer de goederen door het goede doel worden verkocht, verhuurd of geëxporteerd. Als je een in aanmerking komende donatie doet, wordt er geen btw-aangifte gedaan over de gedoneerde goederen. Meer informatie is beschikbaar in de Btw-kennisgeving 701/1 onder Paragraaf 5.5.4. Neem contact op met je belastingadviseur om te bespreken hoe dit van invloed kan zijn op je eigen belastingrapportageverplichtingen.

Frankrijk

Amazon is een partnerschap aangegaan met de volgende liefdadigheidsorganisaties, die voorraad die is gedoneerd door FBA-verkopers in Frankrijk doorverkopen of doneren en de opbrengst gebruiken voor hun liefdadigheidsdoeleinden.

Liefdadigheid Doel Meer informatie- Erkende vereniging van openbaar nut
Secours populaire français Verzamelt geld en producten om de strijd tegen armoede en discriminatie aan te gaan

Registratienummer: Frankrijk (RNA: W751227400)

Adres: 9/11 Rue Froissart -75140 Parijs Cedex 03

Website: https://www.secourspopulaire.fr/

Agence du Don en Nature Verzamelt nieuwe producten van bedrijven om te herdistribueren naar 800 verenigingen

Registratienummer: Frankrijk (RNA: W751185506)

Adres: 78 Rue Taitbout – 75009 Parijs

Website: https://www.adnfrance.org/

Croix Rouge français Bestrijd alle vormen van onzekerheid in de gebiedsdelen Registratienummer: (RNA): W751004076

Adres: 98 Rue Didot - 75014 Parijs

Website: https://www.croix-rouge.fr/

Invoeging bij Croix-Rouge Ontwikkeling van de tewerkstelling in de gebiedsdelen en strijd tegen de armoede. Registratienummer: (RNA): W751211962

Adres: 21 rue de la Vanne 92126 Montrouge

Website: https://www.croix-rouge.fr/

Je kunt gedoneerde items volgen in je Amazon-overzicht btw-transacties. Download het overzicht en zoek naar items die als Donatie zijn gemarkeerd in het veld Transactietype.

Ontvangstbewijzen voor donaties die in het vorige jaar zijn gedaan, zijn beschikbaar op de pagina Donatiecertificaten. Bewijzen worden gegenereerd op basis van je bedrijfsgegevens in Seller Central. Ga naar Bedrijfsadres om je accountgegevens te verifiëren of bij te werken. Houd er rekening mee dat we de ontvangstbewijzen van de donatie niet opnieuw kunnen uitgeven.

Om ervoor te zorgen dat de Franse regelgeving rond de circulaire economie wordt nageleefd, schakelen we de afmeldingsfunctionaliteit van het FBA-donatieprogramma uit voor voorraad die in Frankrijk is opgeslagen.

Voorraad die is aangewezen voor verwijdering in onze Franse fulfillment centers, wordt voor donatie doorgestuurd via het FBA-donatieprogramma. Dit is van toepassing op alle niet-leverbare voorraad waarvoor je hebt gekozen deze niet naar je te retourneren en waarvan wij vaststellen dat deze in aanmerking komt voor donatie.

Notitie: De donatie van goederen aan liefdadigheidsinstellingen in Frankrijk, die worden erkend als verenigingen van openbaar belang, kan in aanmerking komen als nultarief voor btw. Voor meer informatie, zie de Bulletin Officiel des Finances Publiques-Impôts, Article BOI-TVA-DED-60-30-20120912: TVA – Droits à déduction – Remise en cause de la déduction: Régularisations - Régularisations de la TVA initialement déduite afférente aux biens autres que les immobilisations et aux services.

Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat aan alle belastingrapportageverplichtingen voor donaties wordt voldaan. Neem contact op met je belastingadviseur voor meer advies.

Andere landen: Donaties in de Europese Unie

Het FBA-donatieprogramma is momenteel alleen beschikbaar voor voorraad die is opgeslagen in fulfillment centers in de hierboven vermelde landen. Meer informatie over andere FBA-services voor waardeterugvordering.

Als je voorraad wilt doneren die in de Europese Unie is opgeslagen, ga je naar onze pagina Service Provider Network om in contact te komen met ons netwerk van liefdadigheidsorganisaties in de EU.

Notitie: Neem contact op met je belastingadviseur om te bespreken hoe dit van invloed kan zijn op je eigen belastingrapportageverplichtingen.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates