Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Toegang tot gegevens

Net als elke andere winkel gebruikt Amazon winkelgegevens, waaronder informatie (i) verstrekt door verkopers , (ii) verstrekt door consumenten, (iii) die werd geaggregeerd en (iv) over haar eigen aanbiedingen, om verkopers in staat te stellen hun producten aan te bieden aan consumenten en de Amazon winkel te verbeteren voor zowel verkopers als consumenten. Verkopers hebben toegang tot informatie over hun activiteiten in de winkels van Amazon en tot bepaalde geaggregeerde informatie via tools die door Amazon worden ter beschikking gesteld.

Amazon publiceert bijvoorbeeld een schat aan informatie in haar winkels, die zichtbaar is voor zowel klanten als verkopers. Dit omvat prijzen van aanbiedingen, productbeschrijvingen en -beoordelingen, klantenrecensies en de relatieve populariteit van elk product dat in onze winkels wordt verkocht. We publiceren ook productranglijsten, bestsellerlijsten en gebruikersrecensies in onze winkels. Recensies en beoordelingen van verkopers zijn publiek beschikbaar in de winkel van de verkoper.

We bieden ook tal van tools om je toegang te geven tot gegevens over jouw verkoopsactiviteit in onze winkels, evenals geaggregeerde gegevens die je kunnen helpen om je verkoop in onze winkels te verhogen. Seller Central biedt toegang tot verschillende informatiebronnen, aanpasbare rapporten en tools waarmee je de prestaties van je producten in de Amazon-winkels kunt volgen, inclusief gedetailleerde gegevens over je aanbiedingen, bestellingen, verkopen en beoordelingen. Je hebt toegang tot zakelijke inzichten en geaggregeerde data via tools zoals Business Reports, aanbevelingen op de Seller Central homepage en Amazon Brand Analytics. De aanbevelingen weergegeven op de Seller Central homepage geven je mogelijkheden om de verkoop te helpen optimaliseren door prijswijzigingen door te voeren, voorraadtekorten te vermijden en andere acties te nemen om de omvang en het succes van je bedrijf uit te breiden. Naast het gebruik van geaggregeerde gegevens voor de aanbevelingen en analyses die aan verkopers worden aangeboden, gebruiken we dergelijke gegevens als input voor onze fraudedetectiemodellen die klanten en verkopers helpen beschermen. We gebruiken ook geaggregeerde gegevens om categorieën en producten waar veel vraag naar is over een bepaalde periode te identificeren, om de gezondheid van ons bedrijf te stimuleren en te begrijpen, om nieuwe tools en diensten voor klanten en verkopers te ontwikkelen en om strategische beslissingen te nemen over waar middelen moeten worden geïnvesteerd. Verkopers kunnen er ook voor kiezen om bijkomende rapporteringen te ontvangen via aanvullende diensten. Zo biedt Amazon Brand Analytics de verkoper bij elke verkoop gegevens over de topproducten die klanten hebben gekocht

Verkopers kunnen ook gebruikmaken van de Marketplace Web Services-service ('MWS') van Amazon. MWS is een set API's waarmee je derden kunt inschakelen om een groot aantal softwareoplossingen en applicaties te ontwikkelen die jij en je externe serviceproviders dan kunnen gebruiken om je verkoop in Amazon-winkels te verbeteren, bijvoorbeeld applicaties om voorraden en bestellingen te helpen beheren, downloadbare rapporten, inkomende en uitgaande verzending en prijzen.

Zoals beschreven in onze Privacyverklaring delen we informatie met Amazon.com, Inc. en de dochterondernemingen waarover Amazon.com, Inc. de controle uitoefent en die verbonden zijn door onze Privacyverklaring of die principes toepassen die minstens zo beschermend zijn als de principes beschreven in onze Privacyverklaring. We delen ook informatie met externe service providers. We gebruiken bijvoorbeeld externe service providers om bestellingen voor producten of diensten uit te voeren en om pakketten te bezorgen. Een verkoper krijgt toegang tot de persoonsgegevens van een consument voor zover dit noodzakelijk is voor de verkoper om zelf een klantbestelling te kunnen uitvoeren. We zijn er ons bewust van dat verkopers informatie over hun bedrijf aan Amazon toevertrouwen. We verkopen geen persoonlijke informatie aan anderen en we gebruiken gegevens over individuele verkopers alleen om hen te ondersteunen of om de ervaring van onze klanten te verbeteren of te beschermen. Amazon bewaart dergelijke informatie zelfs nadat een verkoper niet langer verkoopt in onze winkels. Je vindt meer informatie over hoe lang we persoonlijke informatie bewaren in onze Privacyverklaring.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates