Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Nieuwe Franse belastingverplichtingen van 2020

De Franse fraudebestrijdingswet vereist dat Amazon de Franse belastingdienst uiterlijk op 31 januari 2020 gegevens verstrekt over het Amazon-bedrijf van een verkoper in 2019, inclusief het Franse en Europese btw-nummer van de verkoper. De Franse belastingdienst kan de gegevens van een verkoper gebruiken om te beoordelen of deze voldoet aan de Franse belastingvereisten. Als zij constateren dat de verkoper niet aan de vereisten voldoet, kunnen zij ons de opdracht geven het Amazon.fr-account op te schorten en de verkoper te verbieden te verkopen aan klanten in Frankrijk.

Lees meer over de nieuwe Franse belastingverplichtingen.

Voor welke acties is een Franse btw-registratie vereist?

Hoewel er veel handelingen zijn die leiden tot verplichte btw-registratie in Frankrijk, volgen hierna de drie voornaamste voor verkopers op Amazon:

  • Je bent gevestigd buiten Frankrijk maar je houdt voorraad aan in Frankrijk en voert bestellingen uit vanuit dit land; of
  • Je verzendt goederen naar Franse klanten vanuit een ander Europees land waar je voorraad aanhoudt (niet Frankrijk) en je totale omzet per jaar aan Franse klanten bedraagt meer dan € 35.000; of
  • Je bent gevestigd in Frankrijk, verzendt vanuit Frankrijk goederen naar Franse klanten en je totale omzet per jaar via alle verkoopkanalen is meer dan € 82.800.

Als je vereist bent om je te registreren voor btw in Frankrijk, raden we je aan vandaag nog te beginnen met het aanvragen van je Franse btw-nummer, omdat het enkele maanden kan duren voordat de France belastingdienst het proces heeft voltooid.

Voor welke acties is een Europese btw-registratie vereist?

Hoewel er veel handelingen zijn die leiden tot verplichte btw-registratie in Europa, moet je wanneer je goederen vanuit een ander Europees land verstuurd mogelijk een Europees btw-nummer verkrijgen van dit Europese land. Over het algemeen zijn de btw-registratievereisten in heel Europa hetzelfde, hoewel sommige landen verschillende jaarlijkse verkoopdrempels hanteren.

Als je vereist bent om je te registreren voor btw in Europa, raden we je aan vandaag nog te beginnen met het aanvragen van je Europese btw-nummer, omdat het enkele maanden kan duren voordat de relevante Europese belastingdienst het proces heeft voltooid.

Welke services biedt Amazon voor btw-registratie?

VAT Services op Amazon - Vergemakkelijken van de naleving: VAT Services op Amazon is een nalevingsoplossing waarmee je de btw-vereisten van Europa en het VK kunt beheren.

Btw-registratie- en aangifteverplichtingen via een externe belastingdienstverlener zijn via Seller Central beschikbaar in zeven landen (VK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Tsjechië).

Besteed minder tijd aan je btw-verplichtingen en houd meer tijd over om je bedrijf in Europa te laten groeien.

Wanneer je lid wordt van VAT Services op Amazon, zal Amazon de kosten van de eerste zes maanden van de aangifte en fiscale vertegenwoordiging in alle nieuwe landen waar je bent ingeschreven, voor haar rekening nemen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates