Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Algemene voorwaarden voor FBA-export

Door producten in FBA te vermelden, ga je ermee akkoord dat Amazon je FBA-bestellingen op Amazon.nl verzendt naar postadressen in overeenstemming met je FBA-exportinstellingen. Je kunt op elk gewenst moment een product uitsluiten van FBA-export of je instellingen voor FBA-export wijzigen of uitschakelen.

Je deelname aan FBA-export is onderworpen aan dit programmabeleid, de voorwaarden van de Amazon Services Europe Business Solutions-overeenkomst, inclusief de Internationale regels voor verkopers van Amazon, en de programmabeleidsregels van Amazon. Je moet alle verboden producten uitsluiten voordat je begint met verkopen met FBA-export.

Geschiktheid voor ASIN in het Overzicht van exporteerbare voorraad betekent alleen dat het product buiten Nederland kan worden verzonden via het Europese Amazon Fulfillment Network. Dit kan van tijd tot tijd veranderen. Het valideert niet dat je product voldoet aan de wetten die van toepassing zijn op het aanbieden, verkopen, transporteren en/of opslaan. Je bent er als enige verantwoordelijk voor en moet ervoor zorgen dat je producten te allen tijde voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving.

Je verklaart en garandeert Amazon dat de producten die door jou worden vermeld voor FBA-export niet onderworpen zijn aan exportcontroles op grond van de wetgeving van de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie (inclusief individuele lidstaten). Je verklaart en garandeert ook dat er in de afgelopen 3 jaar geen boetes/sancties zijn opgelegd door de douaneautoriteiten.

Notitie: Er zijn geen extra kosten voor FBA-exportbestellingen op Amazon. Raadpleeg voor opdrachten voor fulfillment via meerdere kanalen naar internationale adressen de tariefkaart die op deze pagina kan worden gedownload.
Belangrijk: Het verzenden van eenheden naar een extra land, naast het land van je home-marketplace, kan leiden tot extra btw-registratie- en rapportageverplichtingen voor je bedrijf (evenals andere rapportagevereisten zoals Intrastat). Tenzij anders bepaald in de Amazon Services Europe Business Solutions-overeenkomst, ben je verantwoordelijk voor het innen en betalen van je belastingen, samen met het indienen van alle relevante aangiften en het verstrekken van btw-facturen of creditnota's, indien nodig. Raadpleeg voor meer informatie over btw, de Overwegingen inzake Europese belastingen en regelgeving:

Houd er rekening mee dat we informatie delen over je transacties en eenheden waar dit verplicht is, bijvoorbeeld als dit gerechtvaardigd wordt gevraagd door overheidsinstanties of regelgevende instanties die bevoegd zijn over Amazon. We kunnen op elk moment je deelname aan FBA-export beëindigen, ASIN-codes of aanbiedingen uit FBA-export verwijderen, dit programma beëindigen of het programmabeleid wijzigen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates