Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Marketplace Fair Pricing Policy van Amazon

Verkopers zijn verantwoordelijk voor het instellen van hun eigen prijzen op Amazon-marketplaces. In onze missie om ‘s werelds meest klantgerichte bedrijf te zijn, streeft Amazon ernaar onze klanten het grootste assortiment te bieden tegen de laagste prijs, en met de snelste levering omdat verkopers een belangrijke rol spelen.

Amazon controleert regelmatig de prijzen van items op onze marketplaces, inclusief verzendkosten, en vergelijkt deze met andere prijzen die beschikbaar zijn voor onze klanten. Als we prijzen zien in een marketplace-aanbieding die het vertrouwen van klanten kunnen schaden, kan Amazon de Buy Box verwijderen, de aanbieding verwijderen, de verzendoptie opschorten of, in ernstige of herhaalde gevallen, verkooprechten opschorten of beëindigen.

Prijspraktijken die het vertrouwen van klanten kunnen schaden omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Het instellen van een referentieprijs voor een product of dienst die klanten misleidt;
  • Het instellen van een prijs voor een product of dienst die aanzienlijk hoger is dan recente prijzen aangeboden op of buiten Amazon; of
  • Het verkopen van meerdere eenheden van een product voor een hogere prijs per eenheid dan die van een enkele eenheid van hetzelfde product.
  • Het instellen van buitensporige verzendkosten voor een product. Amazon houdt rekening met de huidige tarieven van openbare transportdiensten, redelijke verwerkingskosten en de perceptie van kopers bij het bepalen of een verzendprijs ons eerlijke prijsbeleid heeft geschonden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates