Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Een actieplan maken om verkoopprivileges te herstellen

Wat is een actieplan?

Een actieplan moet de volgende drie vragen beantwoorden:

  • Wat was de belangrijkste oorzaak die tot het probleem leidde?
  • Welke acties ga je ondernemen om het probleem op te lossen?
  • Welke stappen ga je ondernemen om in de toekomst dezelfde problemen te voorkomen?

Je kunt de volgende richtlijnen gebruiken voor het maken van je actieplan:

  • Wees duidelijk en beknopt. Je actieplan moet feitelijk en direct zijn. Focus op de feiten en gebeurtenissen die tot het probleem hebben geleid in plaats van een introductie te geven van je product, bedrijf of klant. Verwijder andere vragen of verwijzingen naar lopende ondersteuningsaanvragen uit je inzending. Vermijd het gebruik van emotionele taal.
  • Geef een uitleg voor alle problemen. Sommige deactiveringen kunnen het gevolg zijn van een combinatie van problemen (een hoog percentage defecte bestellingen kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van negatieve feedback en niet-geleverde bestellingen). Je moet in je actieplan met een reactie ingaan op elke hoofdoorzaak.
  • Voeg ondersteunend bewijs voor alle items toe. Zorg ervoor dat je ondersteunend bewijs indient voor alle producten of ASIN-codes die worden gecontroleerd. De lijst met producten vind je onder aan je oorspronkelijke melding. Controleer de periode die de documenten moeten bestrijken; voor sommige producten zijn facturen van de laatste 365 dagen vereist.
  • Markeer gebieden in je ondersteunende documenten. Je kunt je reactie relevanter maken door het belangrijkste gebied in je documenten te omcirkelen of te markeren, zoals ASIN-codes, leveranciersgegevens (bijvoorbeeld naam en website van de leverancier) of clausules in je Algemene voorwaarden.

Je kunt de problemen die hebben geleid tot de deactivering van je account bekijken en een beroep indienen op de pagina Accountstatus.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates