Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Suggesties doen voor veranderingen op je productpagina

Selfservicetool

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist).

In de meeste categorieën bieden meerdere verkopers hetzelfde product aan via een pagina met één detail. Dit zorgt voor een georganiseerde, uniforme productaanwezigheid in onze catalogus en verhoogt het gemak van vergelijkend winkelen voor potentiële kopers.

De productinformatie die op een Amazon-pagina met één detail wordt weergegeven, kan zijn samengesteld op basis van bijdragen van meerdere verkopers. Wanneer meerdere verkopers bijdragen voor één ASIN in ons systeem hebben ingediend, bepaalt onze geautomatiseerde bedrijfslogica welke van de beschikbare productbeschrijvingen, functies, titels en aanvullende gegevens uiteindelijk op de pagina met één detail worden weergegeven.

Om te bepalen welke productinformatie van welke verkoper wordt weergegeven, houdt onze bedrijfslogica rekening met verschillende factoren, bijvoorbeeld: het verkoopvolume van een verkoper, het percentage terugbetalingen, feedback van klanten en A-tot-Z-garantieclaims. Dit geautomatiseerde proces wordt regelmatig herhaald om productinformatie automatisch bij te werken.

Kenmerken op een productpagina corrigeren

Voer de volgende stappen uit om een productpagina te corrigeren via de pagina Voorraad beheren:

 1. Klik op de pagina Voorraad beheren op Bewerken naast het product dat je wilt corrigeren. Hiermee wordt een nieuw venster geopend met de pagina Productinformatie bewerken.
 2. Selecteer het juiste tabblad om de volgende informatie te wijzigen:

  Optie Beschrijving
  Belangrijke informatie Werk de titel en belangrijkste productinformatie bij.
  Afbeeldingen Upload nieuwe afbeeldingen.
  Beschrijving Werk de beschrijving en opsommingstekens bij.

 3. Voer je bewerkingen uit en klik vervolgens op Opslaan.
  Notitie: Als je afbeeldingen voor een productvermelding rechtstreeks wilt beheren vanuit Voorraad beheren, klik je op de optie Afbeeldingen beheren in het vervolgkeuzemenu Bewerken voor de productvermelding. Je kunt suggesties opgeven voor één hoofdafbeelding en 8 aanvullende afbeeldingen.
Als Amazon je bijdragen verifieert, worden deze binnen 24 uur op de productpagina weergegeven. Als je bijdragen na de toegewezen periode niet worden weergegeven op de productpagina, betekent dit dat het systeem van Amazon de informatie van een andere bijdrager heeft geselecteerd, waarmee het product het beste wordt beschreven op basis van de richtlijnen die door Amazon zijn vastgesteld.
Belangrijk: Als je een merkeigenaar bent, registreer je producten bij je merk voordat je wijzigingen voor je productpagina voorstelt. Ga naar Producten registreren bij je merk voor meer informatie. Als de suggesties voor de geregistreerde ASIN-codes na het bovenstaande tijdsbestek niet worden weergegeven, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van Brand Registry .

Productvariaties op een productpagina corrigeren

Sommige productpagina's bieden variaties, zoals kleur, patroon en grootte. Als je denkt dat een verkoper een variatie aan een product heeft toegevoegd die anders is dan wat op de productpagina wordt aangegeven, kunnen we dit corrigeren. Onjuiste variaties kunnen ertoe leiden dat klanten er minder vertrouwen in hebben dat ze het juiste product kopen.

Bekijk de volgende fouten en voorbeelden voordat je een correctie aanvraagt:

Variatiefout Beschrijving Voorbeeld
Ander product De variatie voor het product verschilt volledig van de productpagina. De productpagina is voor een broodrooster, maar de variatie is voor een potlood.
Hetzelfde product, ander merk De variatie lijkt hetzelfde product te zijn, maar wordt vervaardigd onder verschillende merken. De productpagina is voor een 'Sony-stereohoofdtelefoon', maar de variatie is voor een 'Bose-stereohoofdtelefoon'.
Hetzelfde merk, andere productlijn De merken komen overeen, maar de producten verschillen. De productpagina is voor ‘UGG klassieke korte dameslaarzen’, maar de variatie is voor ‘UGG-damespantoffels’.
Vergelijkbare producttypen De variatie is voor een product uit een vergelijkbare categorie, maar voor een ander producttype. De productpagina is voor 'dameslegging', maar de variatie is voor 'damesbroek'.
Versie De variatie is voor een andere versie van hetzelfde product die wezenlijk verschilt van de vorige versie. De productpagina is voor 'afstandsbediende X4-helikopter en afstandsbediening met 4 knoppen' en de variatie is voor 'afstandsbediende X5-helikopter en afstandsbediening met 5 knoppen'.

In het geval van deze scenario's kun je bij Amazon een verzoek indienen om dit te corrigeren door contact met ons op te nemen.

Bewijsvereiste voor het bijwerken van kenmerkinformatie op de productpagina

Belangrijk: Als je niet de merkeigenaar bent, moet je bewijs leveren ter ondersteuning van de voorgestelde wijzigingen in de productpagina. Acceptabel bewijs voor verzoeken voor het bijwerken van kenmerken is:
 • De URL van de fabrikant of uitgever (voor boeken) waarop duidelijk de voorgestelde wijzigingen staan, samen met een zichtbare product-ID (UPC, EAN, ISBN enz.), indien beschikbaar.
 • Productafbeeldingen met hoge resolutie, die duidelijk de voorgestelde wijzigingen weergeven, samen met een zichtbare product-ID (UPC, EAN, ISBN enz.).
 • Een foto met hoge resolutie van het item in de originele verpakking met de product-ID (UPC, EAN, ISBN enz.) en het kenmerk of de kenmerken die je moet wijzigen.

De URL van de website van de fabrikant of is het enige geaccepteerde bewijs voor verzoeken om productafbeeldingen bij te werken. Aanvragen zonder geldig bewijs ter ondersteuning van de wijzigingen worden niet geaccepteerd.

Als je productkenmerken in bulk wilt herstellen, upload je een sjabloon voor het voorraadbestand met de gecorrigeerde productinformatie.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates