Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Wat is reserve op accountniveau?

Het is normaal dat je bij verkopen via Amazon bedragen in je betaaloverzicht ziet voor reserves op accountniveau. Dit is het saldo dat is gereserveerd om ervoor te zorgen dat je voldoende geld hebt om te voldoen aan eventuele financiële verplichtingen die niet worden gedekt door het Reserveringsbeleid op basis van de bezorgdatum.

Als je bedragen in reserve hebt, wordt dit weergegeven in je betaaloverzicht in het gedeelte Reserves op accountniveau van het tabblad Weergave betalingsafschriften.

Veelvoorkomende redenen voor een reserve op accountniveau

Je hebt openstaande A-tot-Z-garantieclaims

Wanneer een A-tot-Z-garantieclaim wordt ingediend, wordt het claimbedrag gereserveerd totdat de claim is opgelost. Voor sommige claims kan het tot 14 dagen of langer duren voordat ze zijn opgelost, maar de reserve wordt vrijgegeven nadat de claims zijn verwerkt.

Er is een terugvordering uitgegeven voor een of meer van je bestellingen

Geld kan worden gereserveerd als je account terugvorderingen heeft van transacties in de afgelopen 90 dagen. De reserve wordt vrijgegeven nadat de terugvorderingen zijn verwerkt.

Je verkoperprestaties liggen onder onze benchmarks

Geld kan worden gereserveerd als de prestatiestatistieken onder onze benchmarks vallen. Lagere statistieken geven vaak een grotere kans op claims, terugvorderingen en retourzendingen aan.

Je account wordt gecontroleerd

We kunnen geld reserveren als we een onverwachte wijziging in je verkoop- of accountactiviteit opmerken, of als je een nieuwe verkoper bent met verwachte bezorgtijden die langer zijn dan je schikkingsperiode.

Lokale regelgeving vereist dat wij je inkomstenbelasting inhouden (varieert per winkel)

Geld kan worden gereserveerd, afhankelijk van je belastingregistratiestatus en de verantwoordelijkheid van Amazon om inkomstenbelasting in te houden en te betalen op basis van je verkopen. .

Mogelijk zijn er meerdere redenen voor reserves op accountniveau tegelijkertijd van toepassing. Als bijvoorbeeld een terugvordering is uitgegeven voor een bestelling van € 40 en een bestelling voor € 20 een openstaande A-tot-Z-garantieclaim heeft, is de reserve op accountniveau voor deze twee bestellingen € 60.

Hoe verschillen reserves op accountniveau van uitgestelde transacties?

De meeste transacties worden gedurende een bepaalde periode uitgesteld terwijl er wordt gewacht op bezorging van de bestelling of betaling van de koper. Reserves op accountniveau worden om een van de hierboven genoemde redenen toegepast op je tegoeden die al zijn vrijgegeven voor vergoeding. Ga voor meer informatie naar Wat is een uitgestelde transactie.

Hoe kan ik mijn geld sneller ontvangen?

In sommige situaties kun je mogelijk actie ondernemen zodat tegoeden sneller worden vrijgegeven:

Zie ook

Waarom heb ik geen geld ontvangen?

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates