Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Producten gekocht en verkocht door Amazon Business EU SARL (ABEU)

Notitie: Deze functie is alleen beschikbaar voor verkopers die zijn ingeschreven voor de VAT Calculation Service.

Veel Amazon Business-klanten hebben verklaard dat ze facturen van één verkoper nodig hebben. Om dit verzoek te ondersteunen, stelt Amazon je in staat om voorraad aan ABEU te verkopen. ABEU kan deze vervolgens direct opnieuw aan een klant verkopen wanneer deze een bestelling plaatst op Amazon Business. Door je items te kopen en direct opnieuw te verkopen, wordt ABEU de geregistreerde verkoper, waardoor je voorraad beschikbaar wordt gesteld voor klanten die anders niet zouden kopen bij een externe verkoper.

Kom ik in aanmerking?

Als je een verkoper bent in een van de 5 EU-marketplaces (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) en de VAT Calculation Service (VCS) van Amazon gebruikt, kom je in aanmerking.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Als je op of voor 31 oktober 2019 een in aanmerking komende verkoper was, hoef je niets te doen, omdat deze functie automatisch voor je beschikbaar is.

Als je op 31 oktober 2019 geen in aanmerking komende verkoper was of als je de inschrijving hebt opgeheven en je opnieuw wilt inschrijven, vink je het vakje 'Amazon Business inschakelen om mijn producten te kopen en te verkopen aan alle Amazon Business-klanten‘ aan in de inschrijvingsinstellingen voor de VAT Calculation Service.

Is de functie gratis?

Ja. Er zijn geen extra kosten verschuldigd voor het inschrijven of uitvoeren van bestellingen. De standaardverkoopkosten zijn nog steeds van toepassing.

Zijn ingeschreven producten nog steeds beschikbaar voor Business-klanten die niet bij ABEU kopen?

Ja. Je producten worden voor deze Business-klanten weergegeven als een normale aanbieding van derden.

Wat wordt op de productpagina weergegeven wanneer mijn producten door ABEU worden verkocht?

Je verkopersnaam wordt nog steeds weergegeven op de productpagina. Je producten krijgen de beschrijving 'Verzonden, verkocht en gefactureerd door Amazon. Ingekocht bij [Verkoper]'.

Komen al mijn producten in aanmerking?

Momenteel komen alleen producten in aanmerking die binnen de 5-marketplaces van de EU (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) worden verkocht en Fulfilled by Amazon (FBA) zijn. Amazon behoudt zich ook het recht voor om producten te beperken, inclusief beperkingen op basis van producttype. Dit heeft geen invloed op de beschikbaarheid van je aanbieding voor klanten buiten Producten gekocht en verkocht door Amazon Business EU SARL (ABEU).

Welke verschillen zie ik voor een bestelling?

Voor items die Fulfilled by Amazon zijn, is de verkoperservaring over het algemeen dezelfde als nu. Je kunt echter enkele kleine verschillen opmerken:

  • Amazon behandelt communicatie met de Business-klant, met uitzondering van productgerelateerde vragen (als je ervoor hebt gekozen deze te ontvangen). Je kunt geen berichten rechtstreeks versturen naar een klant van een ABEU-bestelling.
  • Er verschijnt 'Amazon Business EU SARL' als je klant in overzichten, facturen en Seller Central.

Items die door jou worden geleverd, komen momenteel niet in aanmerking.

Kan ik mij afmelden voor specifieke ASIN-codes?

Ja. Wanneer je je inschrijft voor deze service, worden al je aanbiedingen standaard ingeschakeld. Als je echter specifieke ASIN-codes niet opnieuw wilt verkopen via ABEU, kun je je afmelden voor deze ASIN-codes door een plat bestand te uploaden via het Feed- en overslagplatform. Je items zijn nog steeds beschikbaar voor verkoop aan Business-klanten die deze service niet gebruiken.

Als je je wilt afmelden voor een specifiek ASIN-code of een set ASIN-codes, gebruik je de _POST_FLAT_FILE_IBA_OFFER_OPT_IN_DATA_-feedtype via de Feeds-API voor de marketplaces waarin je je wilt afmelden. Gebruik de bewerking SubmitFeed om een.csv-bestand in te dienen met de volgende parameters:

  • (1) SKU-code, die de relevante ASIN vertegenwoordigt.
  • (2) IsSoldByAB, wat WAAR vertegenwoordigt voor ASIN-codes die je opnieuw wilt verkopen via ABEU en ONWAAR voor de ASIN-codes die je niet doet.

Als dit de eerste keer is dat je over Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) hoort, raadpleeg dan de Amazon MWS-ontwikkelaarsgids voor meer informatie over hoe het werkt, hoe je je moet registreren voor het gebruik van Amazon MWS en welke API's beschikbaar zijn om toepassingen te ontwikkelen.

Kan ik mij volledig afmelden?

Ja. Schakel het selectievakje uit in je inschrijvingsinstellingenvoor de VAT Calculation Service.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates