Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je voorraadbestand uploaden

Individuele verkopers: deze functie is beschikbaar voor verkopers met Professionele verkoopplannen.

Fulfillment by Amazon

Als je voorraad uploadt voor Fulfillment by Amazon, volg dan de aanvullende instructies in FBA-producten in bulk vermelden.

Ga als volgt te werk om het bestand te uploaden:


 1. Klik in de link Voorraad op Producten toevoegen via uploaden.
 2. Gebruik in de sectie Type bestand dat je wilt uploaden de vervolgkeuzelijst om je bestandstype te selecteren.

  Als je een productbestand gebruikt om nieuwe pagina's in de Amazon-catalogus te maken, kies je meestal de eerste optie voor Voorraadbestanden voor niet-BMVD-categorieën (Boeken, Muziek, Video, Dvd).

  Notitie: Voor BMVD-productbestanden (Boeken, Muziek, Video, Dvd) en voorraadladerbestanden bevat het uploadvak extra opties voor verzendinstellingen. Zie BMVD-producten verzenden voor meer informatie over het gebruik van deze opties.
 3. Schakel indien nodig het selectievakje Bestaande productvermeldingen verwijderen in.

  Zie hieronder voor informatie over de optie Opschonen en vervangen.

 4. Klik in de sectie Te uploaden bestand zoeken op Bladeren en selecteer het door tabs gescheiden tekstbestand (*.txt) dat je eerder hebt gemaakt.
 5. Nadat je het bestand hebt geselecteerd, klik je op Nu uploaden.

Het uploaden van je voorraadbestand is echter niet genoeg om zeker te weten dat het is gelukt. Nadat je het voorraadbestand hebt geüpload, volg je de link om je resultaten te bekijken. Zie Mijn voorraadresultaten bekijken voor meer informatie over inzicht verkrijgen in de resultaten van je upload.

Opschonen en vervangen

Als je de volledige voorraad wilt verwijderen en wilt vervangen door alleen datgene wat in het bestand staat dat je uploadt, klik je op het selectievakje naast Bestaande productvermeldingen verwijderen in het uploadvenster.

Notitie: Hierdoor worden alle productvermeldingen die niet in het voorraadbestand voorkomen, verwijderd.

We raden je aan een Overzicht van actieve productvermeldingen uit te voeren voordat je de optie Opschonen en vervangen gebruikt. Dit rapport bevat informatie over alle productvermeldingen in je verkopersaccount, inclusief SKU-codes waarvoor geen hoeveelheid beschikbaar is (aantal is 0). Het Overzicht van actieve productvermeldingen biedt een goede basis voor het controleren van je bestaande voorraadgegevens en kan ook dienen als back-upbestand voor het geval er een fout optreedt in het bestand dat je verzendt wanneer je de actie Opschonen en vervangen uitvoert.

Normaal gesproken voeg je productvermeldingen toe of wijzig je die door het voorraadbestand in te dienen via de optie Toevoegen die is geselecteerd voor de SKU die je wilt toevoegen of wijzigen. Dit is ook de standaardoptie, dus als je geen andere optie opgeeft, gaan we ervan uit dat je de voorraadgegevens toevoegt of wijzigt zoals beschreven in de record. (De optie Toevoegen en de actie Opschonen en vervangen zijn niet van toepassing op bestanden met prijzen en hoeveelheden. Deze zijn namelijk alleen-wijzigen.)

In plaats van de optie Opschonen en vervangen te gebruiken om items te verwijderen die niet op voorraad zijn, stel je het aantal in op nul (0) in je voorraadbestand of gebruik je een bestand met prijs en hoeveelheid voor snelle updates. Als je Opschonen en vervangen gebruikt, wordt je SKU permanent verwijderd, samen met de bijbehorende productgegevensbijdragen. Als je het product opnieuw wilt verkopen, moet je al je productgegevens opnieuw indienen met behulp van een categoriespecifiek voorraadbestand. Zie Mijn voorraadbestand wijzigen voor meer informatie.

Als je een omvangrijke wijziging in je productvermeldingen aanbrengt waarbij er veel wordt toegevoegd en verwijderd, kun je ervoor kiezen om alleen de producten die je toevoegt of wijzigt in te dienen en vervolgens de optie Opschonen en vervangen te selecteren. Deze manier zorgt er echter voor dat productvermeldingen die niet in het voorraadbestand staan, worden verwijderd. Als het bestand dat je gebruikt voor de optie Opschonen en vervangen niet alle beschikbare voorraad bevat, moet je in dat geval wellicht een ander bestand indienen via de optie Toevoegen om productvermeldingen die je nog steeds beschikbaar wilt maken voor verkoop op Amazon, opnieuw te laden. .

En hoewel het handig kan zijn om al je productvermeldingen te verwijderen en helemaal opnieuw te beginnen, vooral als je geen zicht meer hebt op de voorraad die je op Amazon hebt vermeld, moet je er rekening mee houden dat het selecteren van Opschonen en vervangen de algehele verwerking van je voorraadbestand kan vertragen.

Als je de optie Bestaande productvermeldingen verwijderen gebruikt bij het verzenden van een bestand, worden productvermeldingen die je alleen met de tool Een product toevoegen hebt gemaakt en beheerd, niet verwijderd. Je kunt deze productvermeldingen niet verwijderen met de optie Opschonen en vervangen. Indien nodig moet je deze handmatig verwijderen via de pagina Voorraad beheren. Je kunt ook een voorraadladerbestand gebruiken met de optie 'x' om deze productvermeldingen te verwijderen. Je zou een Overzicht van actieve productvermeldingen kunnen gebruiken en dit overzicht voor dit doel omzetten in een voorraadladerbestand.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates