Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Vereiste verwijderingen

Na kennisgeving van 30 dagen vooraf eist Amazon dat je FBA-voorraadeenheden die niet geschikt zijn voor verkoop verwijdert uit fulfillment centers.

Dit betreft bijvoorbeeld voorraad in niet-verkoopbare staat (bijvoorbeeld niet-leverbaar of onverkoopbaar) of waarvoor geen actief aanbod op Amazon staat.

Als je geen actief aanbod voor die eenheden maakt of deze niet na 30 dagen verwijdert, kan Amazon ze afvoeren.

Mogelijk gelden daarvoor verwijderingskosten

Voordat je op de hoogte wordt gebracht van vereiste verwijderingen

Identificeer de voorraad in je verkopersaccount die niet in verkoopbare staat verkeert of niet te koop staat.

Bekijk het overzicht van Aanbevolen verwijdering om te identificeren voor welke voorraad verwijdering wordt aanbevolen. Je kunt ook automatisch verwijdering inschakelen voor eenheden die zich in onverkoopbare staat bevinden of waarvoor kosten voor langdurige opslag in rekening worden gebracht.

Notitie: Om de status en consistentie van de voorraad van verkopers te behouden, mogen ASIN-codes die worden verwijderd nadat criteria voor kosten voor langdurige opslag (6-12 maanden of 12 maanden) zijn vastgesteld, gedurende de volgende 8 weken niet opnieuw worden gevuld.

Identificeer eenheden van Amazon-fulfilled voorraad waarvoor geen overeenkomstig aanbod op Amazon bestaat door naar de pagina Vastzittende voorraad verwerken te gaan. Je kunt je overzicht van vastzittende voorraad op elk moment bekijken in Seller Central (aanmelding is vereist).

Notitie: We hebben nog niet alle FBA-functies gelanceerd in Nederland. Voor automatische verwijderingen, voorraadplanning en status, schakel je over naar de weergave Seller Central DE via de vervolgkeuzelijst voor landen. Als je FBA-voorraad al beheert op andere marketplaces, kun je ook weergave-instellingen voor automatische verwijderingen en het dashboard voor voorraadplanning maken via de marketplace die je normaal gebruikt.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates