Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Vereiste verwijderingen van FBA-voorraad

Na kennisgeving van 30 dagen vooraf vereist Amazon dat je Fulfillment by Amazon (FBA)-voorraadeenheden die niet geschikt zijn voor verkoop uit fulfillment centers verwijdert.

Dit betreft bijvoorbeeld voorraad in niet-verkoopbare staat (bijvoorbeeld niet-leverbaar of onverkoopbaar) of waarvoor geen actief aanbod op Amazon staat.

Als je geen actief aanbod voor die eenheden maakt of deze niet na 30 dagen verwijdert, kan Amazon ze afvoeren. Op producten met een houdbaarheidsdatum is een verkorte kennisgevingsperiode van 7 dagen van toepassing om te voorkomen dat ze de vervaldatum bereiken terwijl ze nog in opslag zijn in onze fulfillment centers.

Mogelijk gelden hiervoor verwijderingskosten.

Bekijk het Overzicht van aanbevolen verwijdering om te identificeren voor welke voorraad verwijdering wordt aanbevolen. Je kunt ook automatische verwijderingen inschakelen voor deze eenheden. Ga voor meer informatie naar Voorraad automatisch verwijderen.

Identificeer eenheden van Amazon-fulfilled voorraad waarvoor geen overeenkomstig aanbod op Amazon bestaat en bied deze opnieuw aan door naar de pagina Vastzittende voorraad verwerken te gaan. Je kunt je overzicht van vastzittende voorraad op elk moment bekijken in Seller Central (aanmelding is vereist).

Notitie: We hebben nog niet alle FBA-functies in Nederland gelanceerd. Voor automatische verwijderingen, voorraadplanning en status, schakel je over naar de weergave Seller Central Duitsland via de vervolgkeuzelijst voor landen. Als je FBA-voorraad al beheert in andere stores, kun je ook weergave-instellingen voor automatische verwijderingen en het dashboard voor voorraadplanning maken via de store die je normaal gebruikt.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates