Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

FBA-beoordelingsproces voor gevaarlijke goederen (gevaarlijke stoffen)

Het team voor gevaarlijke goederen beoordeelt elk ASIN dat is geconverteerd naar Fulfilled by Amazon als het product wordt geïdentificeerd als een mogelijk gevaarlijk goed. Deze beoordelingen helpen ervoor te zorgen dat verzendingen voldoen aan de wettelijke vereisten en veiligheidsnormen voor klanten en Amazon-werknemers.

Catalogusinformatie is de voornaamste belangrijkste manier waarop we een mogelijk gevaarlijk goed identificeren. Daarom moet volledige en nauwkeurige informatie worden verstrekt wanneer je een productvermelding aanmaakt of deze converteert naar FBA. Dit omvat een gedetailleerde productbeschrijving, opsommingstekens en foto's of afbeeldingen, of beide.

Als de catalogusinformatie verandert, kan een hernieuwde beoordeling vereist zijn. Het product kan dan opnieuw worden geherclassificeerd, of je wordt mogelijk verplicht een veiligheidsinformatieblad (SDS) of een vrijstellingsformulier in te dienen.

Beoordelingstijd en mogelijke vereisten (SDS of vrijstellingsformulier)

Producten met volledige en correcte informatie over gevaarlijke producten worden binnen twee werkdagen beoordeeld en geclassificeerd (maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van feestdagen). Producten met onvolledige, onjuiste of tegenstrijdige informatie worden mogelijk geblokkeerd voor verkoop via FBA.

In beide gevallen wordt je mogelijk verplicht om een veiligheidsinformatieblad of een vrijstellingsformulier te uploaden. Vrijstellingsformulieren zijn bedoeld voor batterijen en door batterijen aangedreven producten, en voor producten zonder schadelijke chemicaliën.

Het verstrekken van een volledig en geldig veiligheidsinformatieblad bij het aanmaken van je FBA-productvermelding helpt vertragingen te voorkomen. Voor meer informatie, ga naar Vereiste informatie en documentatie voor gevaarlijke goederen (gevaarlijke stoffen).

Belangrijk: Als je product wordt geïdentificeerd als een mogelijk gevaarlijk goed terwijl de voorraad zich al in een Amazon fulfillment center bevindt, brengen we je hiervan per e-mail op de hoogte. Je hebt dan 14 werkdagen om de gevraagde documentatie te verstrekken. Als de vereiste documentatie niet gedurende deze periode wordt verstrekt, wordt de voorraad op jouw kosten verwijderd.

Gebruik de tool Een ASIN opzoeken om de classificatiestatus van je FBA ASIN te controleren (gevaarlijk goed of niet-gevaarlijk goed, of als je wordt verplicht aanvullende documentatie te verstrekken).

Waarom je product wordt beoordeeld en mogelijke vervolgstappen

Hier zijn mogelijke redenen voor productbeoordeling:

  • Je product werkt op een batterij, maar er werd geen gedetailleerde batterij-informatie verstrekt bij het aanmaken van het ASIN of de productpagina. Producten waarvoor gedetailleerde informatie over de voedingsbron ontbreekt, kunnen ook worden gemarkeerd voor gevaarlijke goederen beoordeling.
  • Er worden batterijen op de productpagina of in recensies van kopers vermeld. In dit geval moet je een vrijstellingsformulier voor batterijen invullen en uploaden. Om dit toen, ga naar Classificering van gevaarlijke goederen beheren. Zoek vervolgens aan de rechterkant van de pagina je voorkeurstaal en download de sjabloon voor het vrijstellingsformulier.
  • Je product kan andere mogelijke gevaarlijke items bevatten of samen hiermee worden verkocht (zoals schermreinigingsmiddel of spuitbus). Verkrijg in dit geval een SDS van de fabrikant of leverancier en upload vervolgens de SDS .

Zodra alle documenten zijn geüpload, kun je de tool Een ASIN opzoeken hierboven gebruiken om de classificatiestatus van je FBA-ASIN te controleren. Als je ASIN opnieuw is geherclassificeerd en je voorraad hebt in een fulfillment center, brengen we je hiervan per e-mail op de hoogte.

Nadat de beoordeling is voltooid, controleer je of je je product naar FBA hebt geconverteerd. Zo niet, converteer dan je product.

Als je het niet eens bent met de resultaten van je productrecensie, upload dan een nieuwe SDS of vrijstellingsformulier die je bewering ondersteunt.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates