Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Productvermeldingen met prijsfouten deblokkeren

Amazon detecteert potentiële prijsfouten op basis van verschillende factoren, waaronder wetgeving/naleving, ons marketplace-beleid voor eerlijke prijzen en de prijs van de Aanbevolen aanbieding (Buy Box). Wanneer Amazon potentiële prijsfouten in je aanbiedingen opmerkt, zullen we je hiervan op de hoogte stellen. In ernstigere gevallen kunnen de betreffende productvermeldingen worden gedeactiveerd om een mogelijke negatieve klantervaring te voorkomen. Je kunt prijsfouten voorkomen door je aanbiedingsprijs in te stellen in overeenstemming met het Amazon Marketplace Fair Price Policy.

Je kunt gedeactiveerde productvermeldingen identificeren aan de hand van de volgende stappen:

  • Selecteer Prijswaarschuwing in het drop-down menu Prijzen
  • Klik op de optie Inactief

Om productvermeldingen die zijn gedeactiveerd vanwege mogelijke prijsfouten opnieuw te activeren, kun je overwegen je aanbiedingsprijs te wijzigen.

Notitie: Als je nieuwe aanbiedingsprijs dezelfde is als voorheen of iets anders is dan de vorige prijs, kan je aanbieding weer inactief worden vanwege een terugkerende prijsfout.

Je kunt er ook voor kiezen om je producten in te schrijven voor een Automatische prijsstellingsregel die automatisch overeenkomt met de Concurrerende prijs buiten Amazon, waardoor je kans groter wordt dat je de Aanbevolen aanbieding (Buy Box) wordt.

Als je meer dan één productvermelding hebt die moet worden gecorrigeerd, upload dan een Voorraadlader of feed Prijs en hoeveelheid.

Problemen met prijzen en andere productvermeldingsfouten oplossen

Als je problemen ondervindt bij het identificeren van de oorzaak van je prijs- en productvermeldingsfout, gebruik dan de volgende tool:

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates