Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Hoe bekijk je een voorbeeld van je kosten op de pagina Voorraad beheren

Op deze pagina vind je een overzicht van je kosten, waarmee je de geschatte fulfillment-kosten voor producten in je voorraad kunt opzoeken, bekijken en begrijpen.

De tool Overzicht van kosten helpt je om je kosten beter te begrijpen. Je hebt toegang tot deze schatting van de kosten op je pagina Voorraad beheren, in de kolom Overzicht van kosten. Wanneer je klikt op een bedrag in deze kolom, zie je een popover met een uitsplitsing van de verschillende verwachte kostencomponenten.

Je kunt deze informatie ook bekijken in het Beknopt overzicht van kosten, dat te vinden is onder Overzichten > Fulfillment by Amazon > Betalingen .

In de kolom Overzicht van kosten worden de basiskosten weergegeven voor verkopen via Amazon en Fulfillment by Amazon voor een bepaald product. Het overzicht van de kosten is slechts een schatting en bevat niet alle kosten die wellicht van toepassing zijn. De getoonde kosten zijn gebaseerd op de catalogusprijs, de geschatte verzendkosten (indien van toepassing) en de beschikbare gegevens voor het product in ons systeem. De werkelijke kosten kunnen variëren en zijn onderhevig aan verandering.

Notitie: Om de fulfillmentkosten voor je FBA-producten te zien, moet je de afmetingen van het product invoeren. Als je dat niet doet, worden alleen de kosten voor Verkopen via Amazon weergegeven.

Services die niet zijn opgenomen in het kostenoverzicht

Het bedrag van het overzicht van de kosten bevat alleen de basiskosten voor fulfillment en verkopen via Amazon. Het omvat geen kosten voor optionele services zoals:

 • Opslag voorraad
 • Langdurige opslag
 • FBA-export
 • Pakbon met merk erop
 • Blanco doos
 • Verzendpartners van Amazon
 • Service voor voorraadplaatsing
 • Etiketteerservice bij FBA
 • FBA-voorbereidingsservice
 • Voorraad verwijderen (retourzendingen en verwijderingen)
 • Verwerking van retourzendingen

Optionele services omvatten de hierboven vermelde services en alle andere gekozen services die losstaan van de basiskosten voor Fulfillment by Amazon en Verkopen via Amazon. Bovendien zijn de kosten per item die zijn gekoppeld aan individuele verkoopaccounts niet opgenomen in het overzicht van de kosten (meer informatie over de kosten per item vind je in het Kostenoverzicht voor verkopen via Amazon). Er wordt een schatting van de kosten berekend voor producten waarbij er gekozen is voor de Multi-Channel Fulfillment-service; de kostenraming gaat echter uit van een verkoop via Amazon. Als het product via een ander kanaal wordt verkocht, verschillen de uiteindelijke kosten mogelijk van de schatting, omdat dan de kosten voor de Multi-Channel Fulfillment-service van toepassing zijn.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2020, Amazon.com, Inc. or its affiliates