Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Voorraad verwijderen uit een fulfillment center

Als je je voorraad wilt verwijderen uit een Amazon fulfillment center moet je een verwijderingsopdracht indienen. Je kunt voorraad uit fulfillment centers verwijderen door het volgende te doen:

Als je je voorraad wilt verwijderen uit een Amazon fulfillment center moet je een verwijderingsopdracht indienen. Je verwijdert voorraad uit fulfillment centers door het volgende te doen:

Welke methode je gebruikt, hangt af van het type en de staat van de voorraad die je wilt verwijderen. Ze sluiten elkaar niet uit.

Belangrijk: Je moet het bestand verwijderingsopdracht voor grensoverschrijdende verwijderingsopdrachten uploaden met een bestemmingsadres buiten je home-store. Raadpleeg Een verwijderingsopdracht maken om buiten je home-store te retourneren voor meer informatie.
Belangrijk: Amazon behoudt zich het recht voor om voorraad te verwijderen die een veiligheidsrisico vormt. Amazon bewaart onverkoopbare en teruggeroepen voorraad gedurende 30 dagen, waarna deze automatisch wordt verwijderd als er geen verwijderingsopdracht wordt ingediend. Zie Vereiste verwijderingen voor meer informatie. Je wordt voorafgaand aan verwijdering per e-mail op de hoogte gebracht van eventuele door Amazon geïnitieerde verwijderingen; de van toepassing zijnde verwijderingskosten worden aan je in rekening gebracht.

Verwijderingskosten worden in rekening gebracht per verwijderd item. Zie Kosten voor FBA-verwijderingsopdrachten voor meer informatie.

Een verwijderingsopdracht maken

Je kunt beginnen met het maken van een verwijderingsopdracht via de pagina Voorraad beheren of via het Overzicht van aanbevolen verwijdering. Je kunt de voorraad selecteren die je wilt verwijderen via de pagina Voorraad beheren. Het Overzicht van aanbevolen verwijdering bevat alleen die voorraad waarvoor binnenkort kosten voor langdurige opslag gaan gelden.


 1. Kies voor een van de volgende opties:
  • Selecteer op de pagina Voorraad beheren de items die je wilt verwijderen en selecteer vervolgens Verwijderingsopdracht maken in de vervolgkeuzelijst Actie op selectie.
  • Klik in het Overzicht van aanbevolen verwijdering op Verwijderingsproces starten. Als Verwijderingsproces starten niet in het overzicht wordt weergegeven, heb je geen voorraad die we je aanraden te verwijderen.
   Tip: Als de lijst met aanbevolen verwijderingen meerdere pagina's omvat, moet voor elke pagina een afzonderlijke verwijderingsopdracht worden gemaakt.
 2. Selecteer op de pagina Gegevens verwijderingsopdracht onder Verwijderingsmethode de optie Retourneren en voer het adres in waarnaar je wilt dat de voorraad wordt verzonden.
  Belangrijk: Retourzendingen voor verwijderingsopdrachten kunnen niet worden:
  • Verzonden worden naar een ander fulfillment center
  • Gebruikt voor het invullen van bestellingen
  Meer informatie in Voorraad verwijderen (overzicht).

  Selecteer Verwijderen om je voorraad te laten verwijderen door het fulfillment center.

 3. Voer bij Bestelnummer instellen een aangepast bestelnummer in of laat dit veld leeg zodat er een bestelnummer voor je wordt aangemaakt.
  Tip: Wanneer je een verwijderingsopdracht maakt, raden we je aan om de verwijderingsopdracht-ID op te slaan. Dit is handig voor het traceren van je verwijderingsopdracht.
 4. Onder Bestelde SKU-codes/eenheden specificeren wordt een lijst met geselecteerde items weergegeven. Als je meer voorraad aan de lijst wilt toevoegen, voer dan in het tekstveld Items zoeken en toevoegen een titel, MSKU, ASIN of FNSKU in en klik op Zoeken. Selecteer de producten die je wilt verwijderen en klik op Selectie toevoegen.
 5. Geef onder Leverbaar aantal het aantal van de leverbare eenheden aan dat je wilt laten verwijderen.
 6. Geef onder Niet-leverbaar aantal het aantal niet-leverbare eenheden op dat je wilt laten verwijderen.
 7. Als je een item uit de lijst wilt verwijderen, selecteer je Verwijderen.
 8. Klik op Doorgaan.

Een verwijderingsopdracht indienen

Nadat je een verwijderingsopdracht hebt gemaakt, controleer je op de pagina Bestelling controleren en plaatsen of alle gegevens correct zijn voordat je je opdracht indient.

 1. Controleer onder Items die worden verwijderd of de vermelde items inderdaad de items zijn die je wilt laten verwijderen. Als je de items wilt wijzigen, klik je op Eenheden of Items wijzigen.
 2. Controleer onder Leverbaar aantal en Niet-leverbaar aantal het aantal items dat je wilt laten verwijderen. Als je het aantal items wilt wijzigen, klik je op Eenheden of items wijzigen.
 3. Controleer onder Besteloverzicht het bestelnummer, de verwijderingsmethode en het bezorgadres. Klik op Wijzigen als je de gegevens wilt wijzigen.
 4. Controleer onder Verzendoverzicht de verzendsnelheid.
 5. Controleer onder Geschatte kosten de verwijderingskosten.
 6. Klik op Bestelling plaatsen om de kosten te accepteren en de verwijderingsopdracht te voltooien. Je kunt je verwijderingsopdracht annuleren door op Bestelling annuleren te klikken.

Een verwijderingsopdracht annuleren

Je kunt een verwijderingsopdracht annuleren als de status van de bestelling Wordt gepland, In behandeling, of Wordt verwerkt is.


 1. Klik op de pagina Bestellingen beheren op Geavanceerd zoeken.
 2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Zoeken het Bestelnummer en voer vervolgens je verwijderingsopdracht-ID in. Klik op Zoeken.
 3. Controleer onder Status of de status Planning, In behandeling of Wordt verwerkt is.
 4. Klik onder Actie op Deze bestelling annuleren.
Belangrijk: Je verwijderingsopdracht wordt mogelijk al verwerkt op het moment dat de annuleringsaanvraag wordt ontvangen. Kom later terug om te controleren of je verwijderingsopdracht is geannuleerd.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates