Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verwerkingskosten voor retourzendingen

De verwerkingskosten voor FBA-retourzendingen zijn van toepassing op producten die door klanten worden geretourneerd en die op Amazon in een categorie vallen waarvoor Amazon gratis retourzending aanbiedt, waaronder:

  • Horloges
  • Sieraden
  • Kleding
  • Schoenen en handtassen

Verwerkingsbeleid retourzendingen

Als je klanten in deze categorieën gratis retourzendingen aanbiedt, helpt dit het vertrouwen van klanten te vergroten en moedigt het hen aan aankopen te doen. Als een klant producten in deze categorieën gratis retour kan zenden, worden er aan jou kosten in rekening gebracht voor iedere geretourneerde eenheid om onze kosten te verduidelijken. Deze kosten zijn het equivalent van de fulfillment-kosten voor een individuele eenheid. De kosten zijn van toepassing op alle retourzendingen van klanten in de bovenstaande categorieën, behalve wanneer de reden voor de retourzending een reden is waarvoor Amazon verantwoordelijk is in overeenstemming met het terugbetalingsbeleid voor verloren en beschadigde voorraad bij FBA.

De verwerkingskosten voor retourzendingen berekenen

De verwerkingskosten voor retourzendingen zijn gelijk aan de totale fulfillment-kosten voor een bepaald product. Deze kosten zijn van toepassing op producten die op Amazon worden verkocht in geselecteerde categorieën waarvoor we gratis retourzendingen aanbieden en die fysiek worden geretourneerd naar een Fulfillment center. Deze kosten zijn van toepassing op eenheden die worden geleverd vanuit de lokale voorraad en in heel Europa via het EFN-programma (European Fulfillment Network).

Je kunt deze transacties volgen in het FBA-overzicht retourzendingen van klanten.

Voorbeeld verwerkingskosten voor retourzendingen

In het voorbeeld gaat het om een T-shirt met een uitgaand verzendingsgewicht van 170 gram. Je FBA-fulfillment-kosten voor deze aankoop bedragen € 2,34. Als de klant besluit dit item te retourneren, bedragen de verwerkingskosten voor retourzendingen € 2,34.

Groot item met standaardformaat

T-shirt

Afmetingen: 30 x 22 x 4,5 cm (0,00297 kubieke meter) = 0,10488 kubieke voet

Gewicht uitgaande verzending: 170 g

Niveau productomvang: Grote envelop niet-media: 1.000 g

Fulfillment-kosten € 2,34
Verwerkingskosten voor retourzendingen € 2,34
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2020, Amazon.com, Inc. or its affiliates