Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

FBA-voorbereidingsservice

Meer informatie over de verschillende voorbereidingsservices die beschikbaar zijn voor voorraad die je naar Amazon Fulfillment Centers stuurt en de bijbehorende kosten.

Je kunt de FBA-voorbereidingsservice gebruiken om Amazon je producten correct in te laten pakken en voor te bereiden voor fulfillment.

Fulfillment by Amazon (FBA) hanteert vereisten voor verpakkingen en voorbereiding voor producten die je verzendt naar en opslaat in Amazon Fulfillment Centers. Als je eenheden op de juiste manier verpakt en voorbereidt, helpt dit vertragingen in de ontvangsttijd te verminderen, je producten te beschermen wanneer ze in onze Fulfillment centers aanwezig zijn en een betere klantervaring te bieden.

Belangrijk: Geplande voorbereiding of etikettering, als onderdeel van de FBA-voorbereidingsservice of etiketteerservice bij FBA, kan de volledige ontvangst van je verzending vertragen. Ongeplande voorbereiding of voorbereiding die geen deel uitmaakt van de FBA-voorbereidings- of etiketteerservice kan de volledige ontvangst van je verzendingen echter tot 48 uur vertragen.

Als je besluit de FBA-voorbereidingsservice te gebruiken, bereidt Amazon je in aanmerking komende producten voor, voor een vergoeding per eenheid. Nadat je de service hebt ingeschakeld, kunt je kiezen of jijzelf of Amazon de producten die je naar de Fulfillment centers verzendt, voorbereidt. Wanneer je je verzendplan maakt, geven wij een schatting van de voorbereidingskosten op basis van de verwachte services voor de geselecteerde producten.

Notitie: Als je een van onze voorbereidingsservices gebruikt voor producten die breekbaar, van glas of scherp zijn, moeten producten zo worden verpakt dat ze bestand zijn tegen vervoer en veilig kunnen worden verwerkt door onze partners.

Minimumkwalificaties

 • Staat: Alle (nieuw, tweedehands, verzamelobject, gereviseerd)
 • Producttype: Alle (media en niet-media)
 • ASIN: Elke eenheid moet een scanbare streepjescode hebben (ISBN, UPC, EAN of JAN). De streepjescode van de eenheid mag niet zijn geperforeerd, beschreven, bedekt of anderszins worden belemmerd.

 • Je hebt de mogelijkheid om aan te geven of Amazon of jijzelf elk in aanmerking komend product in je verzendplan voorbereidt.
 • Voor producten die Amazon voorbereidt, worden de toepasselijke kosten voor de FBA-voorbereidingsservice in rekening gebracht op basis van de voorbereidingsservices die Amazon levert, zoals bepaald door Amazon.
 • Er zijn aparte kosten voor producten met een standaardformaat en extra grote producten.
 • Je in aanmerking komende eenheden kunnen worden opgesplitst in meerdere extra verzendingen.
 • Als je ervoor kiest om Amazon je producten te laten voorbereiden, kan de etiketteerservice bij FBA voor geselecteerde producten automatisch worden opgenomen in de voorbereidingsactiviteiten voor die producten, en worden er ook kosten in rekening gebracht op basis van de tarieven van de FBA-etiketteerservice.
 • Wij bepalen naar eigen goeddunken welke voorbereidingsservices wij uitvoeren met betrekking tot jouw producten.
 • We kunnen de FBA-voorbereidingsservice op elk moment stopzetten.

FBA-voorbereidingsservice inschakelen

Volg deze stappen bij het maken van je verzendplan om de FBA-voorbereidingsservice in te schakelen:

 1. Selecteer een product dat Amazon moet voorbereiden.
 2. Selecteer Amazon in het veld Voorbereiding door op de pagina Producten voorbereiden.
 3. Klik in het pop-upvenster 'Weet je zeker dat je de instellingen wilt opslaan in je Fulfillment by Amazon-instellingen?' op Ja.

Kies wie de producten voorbereidt

Nadat je de FBA-voorbereidingsservice hebt ingeschakeld, kun je middels onderstaande stappen op de pagina Producten voorbereiden van je verzendplan aangeven of Amazon of jijzelf de in aanmerking komende producten voorbereidt.

Je kunt op je FBA-instellingenpagina ook aangeven wie je producten standaard voorbereidt. Het wijzigen van de standaardinstelling heeft geen invloed op eerder gemaakte verzendingen of voorbereidingsvoorkeuren die je voor specifieke items hebt gedefinieerd.

Voor producten met richtlijnen voor de voorbereiding

Voor elk in aanmerking komend product dat wordt vermeld op de pagina Producten voorbereiden van de verzendworkflow in het veld Voorbereiding door, selecteer je Amazon als je wilt dat Amazon het product voorbereidt of Verkoper als je het product zelf wilt voorbereiden. Amazon is standaard geselecteerd voor producten met richtlijnen voor de voorbereiding.

Voor producten zonder richtlijnen voor de voorbereiding

Producten zonder richtlijnen voor de voorbereiding kunnen ook vereisten voor verpakking en voorbereiding hebben. Voor producten zonder richtlijnen voor de voorbereiding verschijnt Categorie kiezen in de kolom Voorbereiding op de pagina Producten voorbereiden. Als je wilt dat Amazon deze producten voorbereidt, volg je deze stappen:

 1. Klik op Categorie kiezen in de kolom Richtlijnen voorbereiding.
 2. Selecteer in het pop-upvenster de voorbereidingscategorie in het vervolgkeuzemenu voorbereidingscategorie die het beste bij je product past of selecteer Geen voorbereiding als je denkt dat er geen voorbereiding nodig is.*
 3. Selecteer voor het opgegeven product Amazon in de kolom Voorbereiding door op de pagina Product voorbereiden.

Als je deze stappen niet volgt of als je Verkoper selecteert in de kolom Voorbereiding door, ben je zelf verantwoordelijk voor het voorbereiden van deze producten.

* Zie de Voorbereidingsmatrix voor beschrijvingen van voorbereidingscategorieën en gerelateerde voorbereidingsactiviteiten. Ga voor meer informatie naar Vereisten voor verpakking en voorbereiding.

Selecteer wie de producten etiketteert

Nadat je hebt vastgesteld wie de producten gaat voorbereiden, kun je op de pagina producten etiketteren van je verzendplan kiezen of Amazon of jijzelf de eenheden etiketteert.

Je kunt op je FBA-instellingenpagina ook aangeven wie je producten standaard etiketteert. Het wijzigen van de standaardinstelling heeft geen invloed op eerder gemaakte verzendingen of etiketteringsvoorkeuren die je voor specifieke items hebt gedefinieerd.

Voor producten die Amazon bereidt, wordt Amazon-etikettering automatisch opgenomen. Er zullen dan kosten voor het etiketteren van deze producten in rekening worden gebracht. Voor elk product dat je zelf voorbereidt, kun je aangeven of Amazon of jijzelf de etiketten verzorgt door in de kolom 'Etikettering door' 'Amazon' of 'Verkoper' te selecteren. Etiketteringskosten zijn van toepassing.

Zie Etiketteerservice bij FBA voor meer informatie.

Kosten voor FBA-voorbereidingsservice

Kosten per eenheid Standaardformaat Extra groot
Voorbereidingscategorie Voorbereiding Etikettering Totaal Voorbereiding Etikettering Totaal
Breekbaar/glas
 • Noppenfolie
 • Etikettering
0,70 EUR 0,15 EUR 0,85 EUR 1,40 EUR 0,15 EUR 1,55 EUR
Vloeistoffen
 • Verpakken
 • Etikettering (optioneel)
0,45 EUR 0,15* EUR 0,45 EUR - 0,60 EUR 0,90 EUR 0,15* EUR 0,90 EUR - 1,05 EUR
Kleding, stof, pluche en textiel
 • Verpakken
 • Etikettering (optioneel)
0,45 EUR 0,15* EUR 0,45 EUR - 0,60 EUR 0,90 EUR 0,15* EUR 0,90 EUR - 1,05 EUR
Babyproducten
 • Verpakken
 • Etikettering (optioneel)
0,45 EUR 0,15* EUR 0,45 EUR - 0,60 EUR 0,90 EUR 0,15* EUR 0,90 EUR - 1,05 EUR
Kleine onderdelen
 • Verpakken
 • Etikettering
0,45 EUR 0,15 EUR 0,60 EUR n.v.t. n.v.t. n.v.t.

*Etiketteerservice optioneel. Alle producten moeten een scanbaar etiket hebben dat zichtbaar is nadat de voorbereiding is voltooid.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2020, Amazon.com, Inc. or its affiliates