Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Bezorging voorbereiden

Houd er rekening mee dat we nog niet alle FBA-functies in Nederland hebben gelanceerd. Schakel voor het maken van verzendingen over naar de DE-weergave van Seller Central via de vervolgkeuzelijst met landen. Als je al FBA-verzendingen beheert in andere EU-marketplaces, kun je ook de workflow voor het maken van verzendingen gebruiken via marketplaces die je normaal gesproken gebruikt.

Op de pagina Verzending voorbereiden vind je meer informatie over het verzenden van voorraad naar Amazon. Volg de onderstaande vereisten voor een veilige en tijdige bezorging bij onze fulfillment centers.

Verzending voorbereiden is de vijfde stap in het proces voor het maken van verzendingen:


 1. Hoeveelheid instellen
 2. Producten voorbereiden
 3. Producten etiketteren
 4. Verzendingen controleren
 5. Verzending voorbereiden
 6. Overzicht

Op de pagina Verzending voorbereiden doorloop je het proces voor het maken van verzendingen. De stappen die nodig zijn om een verzending te voltooien, kunnen variëren afhankelijk van je keuze voor bezorging van kleine pakketten (SPD) of bezorging van minder dan de vrachtwagenlading (LTL).

Raadpleeg het gedeelte Bezorging van kleine pakketten (SPD) op deze pagina voor meer informatie over items die in dozen zijn verpakt.

Raadpleeg het gedeelte Minder dan een vrachtwagenlading of een volledige vrachtwagenlading (LTL/FTL) op deze pagina voor meer informatie over dozen die op pallets zijn gestapeld.

Volg deze algemene richtlijnen:


 1. Selecteer de verzendmethode (SPD of LTL) en de transportdienst.
 2. Volg in de stap Verzending verpakken de aanwijzingen om informatie over de inhoud van al je dozen te leveren. Informatie over de inhoud van de doos omvat de hoeveelheid van elke ASIN per doos, het gewicht en de afmetingen van de doos, en de vervaldatums (indien van toepassing). Klik op Bevestigen.
  • Bezorging van kleine pakketten (SPD):
   • Print de volledige set etiketten. Elk etiket is uniek: kopieer, hergebruik of wijzig etiketten niet voor gebruik op extra dozen.
   • Als je het aantal dozen wilt wijzigen nadat je je etiketten al hebt geprint, moet je de volledige set etiketten voor je verzending opnieuw printen.
  • Minder dan een vrachtwagenlading (LTL):
   • Geef het aantal etiketten aan dat je nodig hebt (één per doos) en print ze.
   • Breng de etiketten aan de buitenkant van de dozen aan, zodat ze zichtbaar zijn bij het uitpakken van de pallet in het fulfillment center.
 3. Voer gegevens in met betrekking tot je verzending op basis van het type verzending en de transportdienst.
  Notitie: Dozen mogen niet meer dan 23 kg wegen, tenzij ze één extra groot item bevatten dat meer dan 23 kg weegt. Dozen met een gewicht van meer dan 15 kg moeten worden gemarkeerd met 'Heavy package' (zichtbaar vanaf de bovenkant en zijkanten van elke zware verzending). De inhoud van dozen met een gewicht van meer dan 23 kg moet worden verdeeld in kleinere transporthoeveelheden.
 4. Voer het aantal verzendingsetiketten in dat je nodig hebt en print ze. Plak ze vervolgens op de dozen.
Notitie: Houd je bij het voorbereiden van je verzending aan onze verpakkingsvereisten om schade aan je producten tijdens transport te voorkomen. Je kunt ook onze Vereisten voor verzending en routering bekijken voor meer informatie over het versturen van je verzendingen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates