Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Voorraad automatisch verwijderen

Je kunt automatische verwijderingen instellen voor je voorraad die is opgeslagen in Amazon Fulfillment Centers. Zie voor meer informatie over het proces van verwijderingsopdrachten Voorraad verwijderen (overzicht).

Je kunt verwijderingen alleen inschakelen voor onverkoopbare voorraad, voorraad waarvoor alleen kosten voor langdurige opslag gelden, of voor beide.

Onverkoopbare voorraad automatisch verwijderen

Wanneer voorraad in een Amazon fulfillment center zich in een onverkoopbare staat verkeert, verandert de status in Niet-leverbaar en wordt deze apart gezet. Als je binnen 30 dagen nadat Amazon je op de hoogte heeft gesteld van de vereiste verwijdering geen verwijderingsopdracht maakt voor je onverkoopbare voorraad, wordt deze waarschijnlijk automatisch afgevoerd. Ga naar Vereiste verwijderingen voor meer informatie.

Je kunt onverkoopbare voorraad op elk gewenst moment verwijderen door een verwijderingsopdracht in te dienen. Ga naar Voorraad verwijderen uit een fulfillment center voor meer informatie.

Je kunt er ook voor kiezen om onverkoopbare voorraad automatisch te laten reviseren, liquideren of naar je terug te laten sturen door deze service in je verkopersaccount in te schakelen.


  1. Zoek op de pagina Instellingen voor Fulfillment by Amazon naar Instellingen voor geautomatiseerde verwijdering van niet-leverbare bestellingen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates