Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je productvermeldingen verbeteren

Klanten gebruiken de zoekfunctie op Amazon aan de hand van specifieke productgegevens. Als je productvermeldingsinformatie onvolledig of onjuist is, kan dit van invloed zijn op de vindbaarheid en conversie van je product.

Onze categoriespecifieke stijlgidsen bieden informatie over alles wat je nodig hebt om een hoogwaardige productvermelding te maken.

De tool Verbeteringen van productvermelding biedt suggesties om de verkoop van je product en overzichtsweergaven te verbeteren door essentiële productinformatie aan je productvermelding toe te voegen. Automatisch gedetecteerde verbeteringsmogelijkheden worden weergegeven in je Seller Central-account onder Voorraad > Voorraad beheren > Verbeteringen van productvermelding.

Productvermeldingen in bulk verbeteren via Voorraad beheren

Notitie: Als je feeds gebruikt om productvermeldingen toe te voegen of te bewerken, kun je nog steeds de tool Verbeteringen van productvermelding gebruiken om wijzigingen aan te brengen. Je moet echter ook je feedbestanden bijwerken.Als je je feedbestanden niet bijwerkt, kunnen wijzigingen die je indient via de tool Verbeteringen van productvermelding worden overschreven door latere feeds.

 1. Selecteer onder Voorraad de optie Voorraad beheren.
 2. Selecteer Verbeteringen van productvermelding in het horizontale menu.
  Notitie: De functie Verbeteringen van productvermelding is alleen zichtbaar als er geïdentificeerde verbeteringsmogelijkheden zijn. Als er geen verbeteringsmogelijkheden beschikbaar zijn, is deze link niet zichtbaar voor je.
 3. Bekijk alle verbeteringen op de hoofdpagina van Verbeteringen van productvermelding of klik op Verbeteringstype om te filteren op specifieke mogelijkheden voor het verbeteren van de productvermelding.
 4. Er zijn 3 manieren om je productvermeldingen te verbeteren:
  1. Voer ontbrekende informatie in de kolom Verbetering in met behulp van de bewerkbare cellen of vervolgkeuzelijsten en klik op Opslaan.
  2. Voer ontbrekende informatie in bulk in door meerdere producten te selecteren waarvoor dezelfde verbetering is vereist. Klik vervolgens op 'n' productvermeldingen verbeteren (waarbij 'n' staat voor het aantal geselecteerde producten) en dien een waarde in in het pop-upveld Meerdere productvermeldingen verbeteren.
  3. Voer ontbrekende informatie in voor producten die niet beschikbaar zijn in het bewerkbare raster (optie a) of in bulk (optie b) door op Bewerken te klikken en naar de pagina Productgegevens bewerken te navigeren. In Productgegevens bewerken worden de ontbrekende gegevens gemarkeerd.

Productvermeldingen verbeteren met behulp van het Overzicht van kwaliteit en onderdrukte productvermeldingen


 1. Ga naar Overzichten van voorraad onder Voorraad in Seller Central.
 2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Type overzicht selecteren de optie Overzicht van kwaliteit en onderdrukte productvermeldingen.
 3. Kies Excel (Nieuw) als Overzichtsindeling.
 4. Klik op Overzicht aanvragen om een overzicht te downloaden.
  Notitie: Het kan tot 45 minuten duren voordat dit overzicht is uitgevoerd.
 5. Klik op Downloaden zodra het overzicht Verbetering van productvermelding is gegenereerd.
 6. Open het overzicht en werk 'Gecorrigeerde waarden' bij in het tabblad Verbeteringsmogelijkheden en controleer 'Geldige waarden' in het tabblad Gegevensdefinitie.
 7. Sla het overzicht op met de wijzigingen.
 8. Ga naar Voorraad en selecteer vervolgens Producten toevoegen via uploaden.
 9. Klik op het tabblad Je voorraadbestand controleren en uploaden en scrol omlaag naar 'Stap 2 - Bestand uploaden'.
 10. Selecteer het bestandstype: Bestand van kwaliteit en onderdrukte productvermeldingen.
 11. Klik op Bestand kiezen en blader naar je opgeslagen Overzicht van kwaliteit en onderdrukte productvermeldingen.
 12. Klik op Uploaden. Het kan tot 24 uur duren voordat dit overzicht is bijgewerkt.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates