Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Categorieën en producten waarvoor goedkeuring is vereist

We willen dat klanten met vertrouwen op Amazon kunnen winkelen. Voor bepaalde producten en categorieën kan Amazon extra kosten, prestatiecontroles en andere kwalificaties vereisen.

Producten waarvoor goedkeuring is vereist

Zelfs als voor verkoop in een categorie geen goedkeuring van Amazon vereist is, is het mogelijk dat voor het verkopen van bepaalde producten goedkeuring nodig is. Je kunt als volgt een aanvraag tot verkoop indienen:

  • Het beleid van Amazon vereist dat bepaalde producten die via Amazon worden verkocht, voldoen aan gespecificeerde certificeringsnormen. Ga voor meer informatie naar: Producten waarvoor aanvullende goedkeuringen zijn vereist.
  • Voor de categorie Speelgoed en spellen is goedkeuring vereist voor verkoop in de maanden november tot en met januari. Op andere tijden van het jaar staat deze categorie open voor alle verkopers. De verkoperprestaties zijn een belangrijke factor in het goedkeuringsproces.
  • Hoewel het aanbieden van producten in de categorie Consumentenelektronica over het algemeen toegankelijk is voor alle verkopers, is het mogelijk dat er voor de verkoop van specifieke producten goedkeuring van categoriebeheerders vereist is. Als je een bericht hebt ontvangen dat het product dat je wilt vermelden alleen mag worden aangeboden door goedgekeurde verkopers, neem dan contact met ons op voor goedkeuring.

Categorieën waarvoor goedkeuring is vereist

Je moet goedkeuring krijgen van Amazon voordat je in bepaalde productcategorieën productvermeldingen kunt maken.

Voor de categorieën onder aan deze pagina is momenteel goedkeuring vereist. Klik op de categorie waarin je wilt verkopen en volg de instructies om je aanvraag in te dienen.

Goedkeuring aanvragen

Verkopers moeten voldoen aan aanvullende kwalificaties om bepaalde merken op Amazon te mogen verkopen of in bepaalde categorieën te mogen vermelden. Volg deze stappen om goedkeuring aan te vragen:
  1. Selecteer in het menu Voorraad de optie Een product toevoegen.
  2. Zoek naar het item dat je wilt verkopen.
  3. Klik in de zoekresultaten op de link Beperkingen productvermelding van toepassing naast het item.
  4. Klik op de knop Goedkeuring aanvragen om het aanvraagproces te starten.

    Als je de status van een aanvraag wilt controleren, ga je terug naar de tool Een product toevoegen en klik je op de link Je verkoopaanvragen beheren.

Producten waarvoor beperkingen gelden

Bepaalde producten mogen helemaal niet op Amazon worden vermeld. Meer informatie vind je in ons beleid voor producten waarvoor beperkingen gelden en verkoopbeleid.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates