Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Product-UPC- en GTIN-codes

Productassortiment en klanttevredenheid zijn van essentieel belang voor het succes van Amazon. Verkopers kunnen de kwaliteit van de Amazon-catalogus in zijn geheel verbeteren door product-ID's voor hun productvermeldingen aan te bieden die de norm zijn in de sector. Doordat het vertrouwen wordt bevorderd in het assortiment dat in de Amazon-catalogus wordt afgebeeld, wordt een hoogwaardige ervaring voor klanten gegarandeerd.

De meeste categorieën vereisen dat verkopers een product-ID gebruiken om nieuwe productpagina's en productvermeldingen te creëren. Het specifieke GTN (Global Trade Item Number) dat vereist is voor het creëren en vergelijken van productpagina's varieert per categorie, hoewel EAN- of UPC-codes het meest worden gebruikt. De vereisten van elke categorie, met inbegrip van uitzonderingen en vrijstellingen indien beschikbaar, zijn samengevat in de tabel op de pagina Overzicht van categorievereisten voor product-ID's.

De product-ID gebruiken voor het maken van nieuwe productpagina's is een belangrijk element voor het garanderen van een hoogwaardige ervaring voor klanten. Het gebruik van standaard-ID's maakt het ook gemakkelijker voor andere verkopers om latere gegevensbijdragen aan productpagina's te leveren.

Richtlijnen voor UPC en GTIN

Voor categorieën wordt vereist dat verkopers een Global Trade Identification Number (GTIN) gebruiken, zoals een EAN

  • De meeste categorieën vereisen dat verkopers een Global Trade Identification Number (GTIN) als product-ID gebruiken, zoals een EAN, een UPC of een ISBN wanneer ze nieuwe productpagina's maken of matchen met bestaande pagina's in de Amazon-catalogus.
  • Verkopers moeten de juiste product-ID gebruiken voor het item dat ze aanbieden. Het gebruik van valse productidentificatiegegevens door een verkoper, inclusief onjuiste of gekochte EAN-/UPC-codes, is verboden en kan leiden tot opschorting van je verkopersaccount.
  • Voor merken die geen verifieerbare streepjescodes hebben, kunnen verkopers EAN/UPC-vrijstellingen aanvragen. De vereisten voor deze uitzonderingen kunnen verschillen per categorie of voor verschillende soorten producten in dezelfde categorie.
  • In sommige categorieën kunnen verkopers producten vermelden die geen product-ID hebben. Voor zeldzame of verzamelbare items kunnen uitgeversinformatie of fabrikantmodel- en onderdeelnummers worden geaccepteerd in plaats van een ISBN of EAN/UPC.
  • Bepaalde producten zijn onder geen enkele voorwaarde toegestaan op de Amazon-website. Onze sectie met Producten waarvoor beperkingen gelden bevat informatie over verboden en toegestane producten.

Geldige UPC-codes

We verifiëren de authenticiteit van product-ID's door de GS1-database te controleren. EAN-/UPC-codes die niet overeenkomen met de informatie die door GS1 wordt verstrekt, worden als ongeldig beschouwd. We raden je aan je product-ID rechtstreeks van GS1 te verkrijgen (en niet van andere derden die EAN-/UPC-licenties verkopen) om ervoor te zorgen dat de juiste informatie wordt weerspiegeld in de GS1-database.

Notitie: Alle productvermeldingen met ongeldige EAN-/UPC-codes worden verwijderd en kunnen ertoe leiden dat je ASIN-machtigingen voor het maken of verkopen tijdelijk of permanent worden verwijderd. Zie de GS1-website voor meer informatie over het verkrijgen van een licentie voor EAN-/UPC-codes bij GS1.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates