Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Eén product tegelijk toevoegen

Een product toevoegen is een interactieve webgebaseerde interface die wordt gebruikt om een klein aantal producten één voor één op te sommen. Deze tool is beschikbaar in de vervolgkeuzelijst van het menu Voorraad van je verkopersaccount. De tool Een product toevoegen kan voor het volgende worden gebruikt:

 • Matchen met een bestaande productvermelding: Als je een product wilt verkopen dat al bestaat op Amazon, moet je het koppelen aan (matchen met) de bestaande productpagina.
 • Een nieuwe productvermelding maken: Als het product dat je wilt verkopen nog niet bestaat op Amazon, kun je een nieuw product vermelden en Amazon maakt een nieuwe productpagina.
Matchen met een bestaande productvermelding

Voordat je je product matcht met de bestaande productvermelding op Amazon, moet je ervoor zorgen dat je de volgende informatie beschikbaar hebt:

Te verstrekken informatie Beschrijving
Aanbiedingsgegevens Aanbieding omvat de staat van het product, de prijs, het aantal, de verzendopties enzovoort. Je kunt je aanbieding op elk gewenst moment bijwerken.

Volg deze stappen om je product te koppelen aan een bestaande productvermelding:

 1. Selecteer Een product toevoegen in de vervolgkeuzelijst Voorraad en zoek naar het product dat je op Amazon wilt verkopen. De resultaten zijn nauwkeuriger als je zoekt naar een product-ID zoals een UPC, EAN, JAN of een ISBN.
 2. Als je het product vindt dat je wilt verkopen, voer je deze stappen uit:
  1. Klik op Dit product verkopen.
  2. Voer de gegevens van je aanbieding in de opgegeven gegevensvelden in. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje.
  3. Klik op Opslaan.

Een nieuwe productvermelding maken

Als je je product niet kunt vinden met Een product toevoegen, kun je Een nieuwe productvermelding maken op Amazon. Voordat je een nieuwe productvermelding op Amazon maakt, moet je ervoor zorgen dat je de volgende informatie beschikbaar hebt:

Te verstrekken informatie Beschrijving
Product-ID De meeste producten hebben een unieke identificatiecode, zoals een UPC, EAN, JAN of ISBN. Het zorgt voor nauwkeurige informatie op de productpagina.
Aanbiedingsgegevens De gegevens van de aanbieding zijn onder meer de staat van het product, de prijs, het aantal, de verzendopties enz. Je kunt je aanbieding op elk gewenst moment bijwerken.
Productgegevens Productgegevens zijn onder andere kenmerken zoals productnaam (titel), merk, categorie, beschrijving en afbeeldingen. Deze gegevens geven kopers een duidelijk beeld van het product dat wordt aangeboden en kunnen worden gebruikt om speciale kenmerken te benadrukken. Verplichte kenmerken kunnen worden gewijzigd, afhankelijk van de categorie waarin je je producten vermeldt.
Trefwoorden en zoektermen Sterke trefwoorden kunnen kopers helpen je producten gemakkelijker te vinden. Zie Zoektermen effectief gebruiken voor meer informatie.

Volg deze stappen om een nieuwe productvermelding op Amazon te maken:

 1. Selecteer Een product toevoegen in de vervolgkeuzelijst Voorraad.
 2. Klik op Een nieuwe productvermelding maken
 3. Zoek of blader naar de categorie die overeenkomt met het product dat je wilt verkopen en klik op de knop Categorie selecteren. Door je categorie nauwkeurig te kiezen, kunnen kopers gemakkelijker producten vinden.
 4. Nadat je de vereiste informatie hebt ingevoerd in de opgegeven tabbladen, kun je klikken op Wijzigingen opslaan om het productvermeldingsproces te voltooien. Je kunt de informatie voor je productvermeldingen op elk gewenst moment bewerken.

Notitie:
 1. Productpagina's worden gedeeld met andere verkopers die hetzelfde product kunnen aanbieden. Amazon kiest welke informatie op de productpagina moet worden opgenomen op basis van bijdragen van de fabrikant en verkoper. Raadpleeg voor meer informatie Productpagina's en aanbiedingen.
 2. Amazon toont productvermeldingen met relevante en nauwkeurige informatie op de productpagina. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat je de juiste informatie voor je productvermeldingen verstrekt om kopers te helpen een goed geïnformeerde aankoop te doen. Bekijk de volgende Hulp-gidsen voor aanbevolen werkwijzen tijdens het vermelden van een product:

De informatie die je verstrekt, wordt meestal binnen 15 minuten op Amazon gepubliceerd en je aanbieding wordt zichtbaar voor klanten door middel van de zoekfunctie. Nadat je nieuwe producten of productvermeldingen hebt toegevoegd, bevestig je of je jouw producten kunt vinden door ze te zoeken of ernaartoe te bladeren. Zie Zoektermen effectief gebruiken als je je producten niet kunt vinden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates