Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je product-ID zoeken

Voor de meeste categorieën moet je je producten koppelen aan industriestandaard product-ID's om nieuwe productpagina's en productvermeldingen op Amazon te kunnen maken. Deze ID's helpen de nauwkeurigheid van de productpagina te garanderen door vermeldingen af te stemmen op producten die al in de Amazon-catalogus voorkomen.

Product-ID's maken deel uit van een systeem van unieke ID's die GTIN-codes of Global Trade Item Numbers worden genoemd. De meest voorkomende GTIN-codes die worden gebruikt om Amazon-cataloguspagina's te maken zijn UPC-codes (Universal Product Codes), ISBN-codes (International Standard Book Numbers), EAN-codes (European Article Numbers) en JAN-code (Japanese Article Numbers). Product-ID's verschillen van Amazon Standard Identification Numbers (ASIN-codes) omdat ze door veel systemen buiten Amazon worden gebruikt.

Notitie: Het gebruik van valse productidentificatiegegevens, waaronder product-ID's, is verboden en kan ertoe leiden dat je ASIN-machtigingen worden ingetrokken. Product-ID's worden gecontroleerd aan de hand van de GS1-database. Zie Regels voor productpagina's het Beleid voor het maken van ASIN-codes voor meer informatie.

Een product-ID zoeken:

  1. Controleer de Categorievereisten voor product-ID's om te zien of er voor je product specifieke id-vereisten gelden.
  2. Zoek naar ISBN-, UPC-, EAN- of JAN-codes boven of onder de streepjescode op de verpakking (of omslag) van je product. GTIN-14's staan op de verzendcontainer.

ISBN: 10 cijfers of 13 cijfers. Voeg de letter X toe als het ISBN met die letter eindigt.
UPC: 12 cijfers. Neem ook de cijfers aan de linker- en rechterkant van de streepjescode mee.
EAN, JAN: 13 cijfers
GTIN-14: 14 cijfers

Waar gebruik je product-ID's

Als je de tool Een product toevoegen gebruikt om producten te vermelden, voer je de product-ID in de zoekbalk in om deze in de Amazon-catalogus te vinden. Als je een sjabloon voorraadbestand gebruikt, voer je de product-ID in het veld Product-ID in.

Als je product een bundel of een verpakking is, moet je ervoor zorgen dat je de juiste product-ID voor die verpakking en itemaantal toevoegt in plaats van de product-ID voor een enkel item in de verpakking.

Problemen oplossen met ontbrekende of niet overeenkomende product-ID's


Je product-ID zoeken


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates