Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verpakkingsvereisten

Meer informatie over de algemene voorbereidingseisen voor het verzenden van voorraad naar Amazon Fulfillment Centers en over de specifieke productcategorieën waarvoor gespecialiseerde voorbereiding nodig is.

Belangrijk: Het niet naleven van de FBA-vereisten voor productvoorbereiding, veiligheidseisen en productbeperkingen kan resulteren in de weigering van voorraad bij het Amazon Fulfillment Center, verwijdering of retournering van voorraad, blokkering van toekomstige leveringen aan het Fulfillment Center, of kosten die in rekening worden gebracht voor de voorbereiding of niet-naleving in het Fulfillment Center.

Zorg ervoor dat je items veilig zijn verpakt om schade te voorkomen. Volg deze richtlijnen wanneer je producten levert aan Amazon Fulfillment Centers. Amazon behoudt zich het recht voor om items te retourneren die zijn verpakt op een manier die niet aan deze vereisten voldoet.

  • Download het document Voorbereidingsmatrix om dit af te drukken en te gebruiken als een naslaggids bij het voorbereiden van producten voor levering aan Amazon Fulfillment Centers.

Zorg ervoor dat je items veilig zijn verpakt om schade te voorkomen. Volg deze richtlijnen wanneer je producten levert aan de Amazon Fulfillment Centers. Amazon behoudt zich het recht voor om items te retourneren die zijn verpakt op een manier die niet aan deze vereisten voldoet.

  • Elke FNSKU die door de verkoper wordt gebruikt, moet overeenkomen met één uniek product, inclusief assortimenten die een unieke FNSKU per assortimentstype moeten hebben.
  • Alle afzonderlijke SKU-items moeten in één pakket worden opgenomen, inclusief boekpublicaties met meerdere volumes. Amazon accepteert geen producten waarvoor meerdere afzonderlijke onderdelen in ons dok moeten worden gemonteerd (bijvoorbeeld kruiwagens waar handgrepen en poten in aparte dozen zitten).
  • Alle producten moeten ter eenduidige identificatie een scanbare streepjescode hebben, die aan de buitenkant van elke verzendeenheid is geplaatst en is geregistreerd in de Amazon-catalogus. Dit kan een EAN/UPC/ISBN zijn voor 'Samengevoegde voorraad zonder etiket', of een FNSKU-etiket van FBA voor voorraad 'Met etiket'. De streepjescode moet ook in een voor de mens leesbare vorm worden afgedrukt. Deze moet aan de buitenkant van het product worden geplaatst op een vlakke, makkelijk toegankelijke en scanbare plek (d.w.z. niet op een hoek of ronding of op een naad).
  • Alle items moeten makkelijk herkenbaar zijn. De verpakking moet naast de EAN/UPC/ISBN-streepjescodes voorzien zijn van een etiket met een identificatiecode (zoals titel, kleur en modelnummer).
  • Ongeautoriseerd marketingmateriaal (bv. pamfletten, prijskaartjes of andere etiketten die niet van Amazon zijn) is verboden. Amazon accepteert geen vooraf geprijsde etiketten of producten.

Veiligheid:

Je bent verplicht om veiligheidsmessen met afgedekt lemmet te gebruiken bij het verpakken en distribueren van Amazon-leveringen om te voorkomen dat scherpe voorwerpen zoals messen per ongeluk worden achtergelaten in dozen en producten en zo letsel kunnen toebrengen aan Amazon Partners of Amazon-klanten.

Scherpe/gevaarlijke items of items die snel beschadigd raken:

Amazon behoudt zich het recht voor om producten te specificeren die extra beschermende verpakkingen nodig hebben om de integriteit van het product gedurende het hele fulfillment-proces te behouden. Producten die gevoelig zijn voor stof, vuil of vocht moeten worden beschermd door transparante plastic zakken. Elk product met de volgende kenmerken dat wordt geleverd aan de Amazon Fulfillment Centers met onvoldoende of niet-conforme verpakking, wordt door Amazon geweigerd of opnieuw verpakt op kosten van de verkoper. Ook is het mogelijk dat niet-nalevingskosten in rekening worden gebracht.

Schokgevoelige items

(bv. harde schijven): Schokgevoelige eenheden moeten afzonderlijk worden verpakt in beschermend materiaal (zoals noppenfolie). Alle items moeten afzonderlijk worden verpakt.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates