Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Status van productvermeldingen voor vakanties, feestdagen en ander verlof

De status van je productvermeldingen instellen voor meerdere marketplaces

Als je op meerdere Amazon-marketplaces verkoopt, kun je ervoor kiezen de status van productvermeldingen voor alle marketplaces of voor een specifieke marketplace te wijzigen.

 • Als je de status van je openstaande productvermeldingen voor je zelfverzonden items in alle marketplaces wilt wijzigen, gebruik je de optie Alle productvermeldingen en plaats je een vinkje bij Actief of Inactief.
 • Als je uitzonderingen wilt maken en de status van je productvermeldingen per marketplace wilt instellen, gebruik je de opties om voor elke marketplace Actief of Inactief te selecteren.

Als je om welke reden dan ook geen bestellingen kunt uitvoeren (bijvoorbeeld door familieomstandigheden, slecht weer, vakantie enz.), kun je de status van je productvermeldingen op inactief zetten. Hiermee worden al je productvermeldingen binnen een uur van de productpagina's op Amazon en uit de zoekresultaten verwijderd. Als je nog productvermeldingen voor Fulfillment by Amazon hebt, blijven deze actief op Amazon. Je kunt de status van al je productvermeldingen of alleen van specifieke marketplaces wijzigen.

Belangrijk: Binnen 24 uur moet je retouraanvragen verwerken en reageren op berichten van klanten, ook wanneer je productvermeldingen op Inactief staan. Je kunt je instellingen zo aanpassen dat je e-mails met retouraanvragen ontvangt met links naar Autoriseren, Sluiten of Antwoorden, en je kunt instellen dat Amazon retouraanvragen automatisch autoriseert. Meer informatie over retourzendingen automatiseren.
Notitie: Controleer voordat je de status van je productvermeldingen aanpast, of er nog bestellingen in behandeling zijn. Deze worden namelijk niet automatisch geannuleerd. Je kunt de status van je productvermeldingen al op Inactief zetten voordat je daadwerkelijk weg bent, omdat het soms langer duurt om bestellingen die in behandeling zijn, af te handelen.

Je kunt productvermeldingen blijven maken en bewerken als je productvermeldingen op Inactief staan. Toevoegingen en wijzigingen worden op Amazon weergegeven zodra je de status van je productvermeldingen weer op Actief zet.

Als je klaar bent om weer te gaan verkopen, wijzig je de status van je productvermeldingen in Actief. Je productvermeldingen zijn binnen een uur weer zichtbaar.

Notitie: Eventuele toepasselijke maandelijkse abonnementskosten worden gewoon in rekening gebracht, zelfs als de kosten moeten worden betaald wanneer je productvermeldingen inactief zijn.

De status van productvermeldingen kan alleen worden bewerkt door gebruikers die bevoegd zijn de voorraad te beheren. Als er naast het gedeelte Status van productvermelding geen knop Bewerken staat, ben je niet bevoegd om de instelling te wijzigen.

Notitie: Vakantie-instellingen zijn niet van toepassing op Amazon Pay.

Voer de volgende stappen uit om je productvermeldingen op Inactief of Actief te zetten.

 1. Selecteer in je verkopersaccount Instellingen en selecteer Accountgegevens.
 2. Klik in het gedeelte Status van productvermelding op de pagina Gegevens verkopersaccount op Ga je met vakantie?
 3. Selecteer een van de volgende opties:

  Optie Beschrijving
  Alle productvermeldingen instellen op Actief: Al je productvermeldingen verschijnen binnen een uur weer op de productpagina's op Amazon en bij de zoekresultaten.

  Inactief: Al je productvermeldingen worden binnen een uur van de productpagina's op Amazon en uit de zoekresultaten verwijderd.

  Afzonderlijke marketplace-productvermeldingen Actief: Productvermeldingen op de door jou opgegeven marketplace(s) verschijnen binnen een uur weer op de productpagina's en bij de zoekresultaten.

  Inactief: Alle productvermeldingen worden binnen een uur van de door jou opgegeven marketplace(s) en uit de zoekresultaten verwijderd.

 4. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Eventuele toepasselijke maandelijkse abonnementskosten worden gewoon in rekening gebracht, zelfs als de kosten moeten worden betaald wanneer je productvermeldingen inactief zijn.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates